Index / Tuin / Hoe kan ik weten Wat voor soort Lime Tree I Have?

Share This Post

Tuin

Hoe kan ik weten Wat voor soort Lime Tree I Have?

Er zijn verschillende soorten van de limoenen, met inbegrip van de Mexicaanse kalk, kaffir limoen, Italiaanse kalk en het Mandarin kalk. Deze limes zijn afkomstig uit verschillende delen van de wereld, maar alle lindebomen afkomstig uit warme, tropis

AdvertisementEr zijn verschillende soorten van de limoenen, met inbegrip van de Mexicaanse kalk, kaffir limoen, Italiaanse kalk en het Mandarin kalk. Deze limes zijn afkomstig uit verschillende delen van de wereld, maar alle lindebomen afkomstig uit warme, tropische gebieden. Lindebomen kunnen worden geïdentificeerd door de boom, de bladeren en de vruchten te onderzoeken.

Kijk voor stekels. Mexicaanse lindebomen hebben zeer scherpe, naaldvormige stekels die 3/8 inch lang en welke schade kan veroorzaken. Italiaanse lindebomen hebben zeer weinig stekels, terwijl de stekels van de kaffir en Mandarijn lindebomen zijn korter.

Bepalen de grootte van de boom. Mexicaans lindebomen kunnen variëren in lengte van 6 tot 13 feet. Italiaanse lindebomen kan groeien tot 20 voet, net als Mandarijn lindebomen. De kaffir linde is korter, alleen groeit tot ongeveer 16 voet.

Onderzoek de bladeren van de boom. Een Mexicaanse linde zal hebben meestal ovale lime-groen gekleurde bladeren die 2 inch lang en 1 tot 2 inch breed zijn. De bladeren van een Italiaanse lindeboom zal paars als ze jong zijn, het draaien van groen op de vervaldag. De Mandarijn lindeboom heeft kleinere, ovale groene bladeren. De kaffir lindeboom heeft bladeren die opgroeien tot 2 centimeter in lengte en zijn breed in vorm.

Onderzoek de bloemen, indien die aanwezig zijn. Vaak limoen bloesems zijn kleine, stervormige witte bloemen met vijf bloemblaadjes en een geel centrum. Italiaanse limoen bloesems groeien in clusters van maximaal 10, terwijl kaffir lindebomen en Mandarijn lindebomen hebben bloemen lijken op de gemeenschappelijke kalk.

Onderzoek de vrucht van de boom. Niet alle limoenen zijn klein, ovale groene vrucht. Als de kalk lijkt op een gemiddelde, donkere groengeel lime die gevonden zou in een supermarkt, het is een Mexicaanse limoen. Deze limes worden ook wel Key limes of gemeenschappelijke limoenen. Als de huid van de vrucht is hobbelig of klonterig ogende, de kalk is een kaffir lime. Als de vrucht is geel en zeer rond, zou het een Italiaanse kalk of limetta, dat is een lime-citroen hybride zijn. Als de vrucht is rond, oranje en klonterig is een mandarijn kalk, die een oranje lijkt maar smaakt een kalk. De vrucht van de meeste lindebomen groeit in clusters van 02:58 vruchten.

Hints

Kaffir limes worden vaak geëtiketteerd en aangeduid als zodanig, maar het woord "kaffir" is een denigrerende term in veel Oost-talen, in dezelfde gebieden deze kalk is afkomstig uit. Deze limes kunnen in plaats daarvan worden aangeduid als makrut limoenen.

Share This Post