Index / Cars / Hoe kan ik Vervang My Mini Cooper Radio

Share This Post

Cars

Hoe kan ik Vervang My Mini Cooper Radio

De MINI Cooper heeft zijn billijk aandeel van de herzieningen gezien. Wat begon als een British Motor Company sub-compact nietje is nu een trendy model van de BMW lijn van de voertuigen. Hoewel, als een BMW voertuig, de MINI Cooper heeft veel autorad

AdvertisementDe MINI Cooper heeft zijn billijk aandeel van de herzieningen gezien. Wat begon als een British Motor Company sub-compact nietje is nu een trendy model van de BMW lijn van de voertuigen. Hoewel, als een BMW voertuig, de MINI Cooper heeft veel autoradio opties, bestaat er nog steeds de mogelijkheid om de stereo-installatie te upgraden met een aftermarket eenheid. Of het nu om de radio te vervangen of het uitvoeren van reparaties, kunt u vragen de hulp van een professionele audio, of u kunt het zelf doen.

Wat je nodig hebt

Phillips schroevendraaier

Trim paneel remover tool

10 millimeter moersleutel

T-20 Torx wrench

T-40 Torx wrench

Faceplate adapter

Bedradingsbundel adapter

Verwijder de aardingskabel van de negatieve draad van de batterij van de MINI's. Gebruik een 10 mm sleutel om de kabel klem los te maken en trek de kabel van de negatieve draad paal. Rest de klem uit de buurt van de leiding tot de radio vervanging is voltooid.

Verwijder de twee schroeven in de bodem van de bekerhouders met een kruiskopschroevendraaier.

Verwijder het paneel huisvesting van de spiegel en stoelverwarming schakelaars met een trim verwijdering panel tool. Het paneel ligt direct aan de achterzijde van de tandwielkast. Onder het paneel zijn twee schroeven. Verwijder de schroeven met een kruiskopschroevendraaier. Schuif de hele versnellingsbak assemblage terug, weg van het dashboard, om de toegang tot de stereo-installatie mogelijk te maken.

Open het dashboardkastje. Trek het dashboard onder de stuurkolom.

Verwijder de twee schroeven op elk van de verticale bekledingspanelen aan weerszijden van de stereo met een T-40 Torx sleutel. Verwijder de twee panelen.

Verwijder de vier schroeven op de hoeken van de stereo-installatie met een T-20 Torx moersleutel. Trek de stereo van het dashboard ver genoeg om de draadverbindingen naar de achterkant van de radio.

Sluit de draad groepen om een ​​kabelboom adapter. Steek een faceplate adapter in de bevestigingsbeugel achtergelaten vacant door de verwijderde fabriek radio. Voer de bedrading loopt door de achterkant van de voorplaat adapter.

Sluit de bedrading leidt tot de aftermarket stereo. Er zijn meestal vier groepen kabels die moeten worden verbonden: de antenne, de luidsprekers, de versterker en de voeding.

Steek de aftermarket dek in de opening van de faceplate adapter. Plaats de twee bekledingspanelen aan weerszijden van de stereo. Vervang de schroeven met een T-40 Torx moersleutel.

Vervang de versnellingsbak in zijn normale, voorwaartse positie. Draai de twee schroeven met de kruiskopschroevendraaier onderaan de cupholders en de twee schroeven in de opening achter de versnellingsbak. Zet de stoel en spiegelverwarming schakelpaneel terug in de sleuf en druk naar beneden totdat deze weer vastklikt.

Sluit het dashboardkastje en vervang het dashboard onder de stuurkolom. Het dashboard zal vastklikken met matige kracht met de hand.

Leg de aardingskabel klem om de negatieve accukabel. Draai de klem met een 10 millimeter moersleutel.

Hints

Een enkele DIN stereo is de juiste maat voor de MINI radio.

Share This Post