Index / Tuin / Hoe kan ik Raspberry Planten uit zaden Plant

Share This Post

Tuin

Hoe kan ik Raspberry Planten uit zaden Plant

De tweede alleen voor de aardbeien, de frambozen is een populaire zomer fruit. Raspberry planten zijn vaste planten, gemakkelijk vermeerderd door zaad. De voorkeur van de zonnige, goed gedraineerde grond van de USDA winterhardheid zones 2 tot en met

AdvertisementDe tweede alleen voor de aardbeien, de frambozen is een populaire zomer fruit. Raspberry planten zijn vaste planten, gemakkelijk vermeerderd door zaad. De voorkeur van de zonnige, goed gedraineerde grond van de USDA winterhardheid zones 2 tot en met 10, zal rijpe frambozen planten groeien tot een hoogte tussen 36 en 60 inch, met een spreiding van 24 tot 36 inch. Frambozen vruchten zal afwerpen in de zomer van hun tweede groeiseizoen wanneer geplant uit zaad.

Wat je nodig hebt

 • Zaad starter tray

  Steriele potgrond

  frambozenzaden

  Spuitfles

  Water

  Grow licht

  Bodemonderzoek kit

  Hooivork

  Kalk of veenmos

  soaker slang

  Scherpe schaar of snoeischaar

  Kunstmest

  Latwerk

ontkiemen van de zaden

Vul een zaad starter dienblad met steriele potgrond in de vroege herfst. Druk op 1-2 frambozenzaden ΒΌ inch naar beneden in de bodem van elke cel. Pat de bodem zachtjes over de zaden om luchtbellen te verwijderen.

Mist de aarde licht te temperen, met behulp van een spray fles gevuld met water. Houd de grond vochtig gedurende het kiemproces. Leg het zaad starter bak op een koele, donkere gebied, terwijl de Raspberry zaden ontkiemen. De zaden beginnen te ontkiemen binnen drie maanden.

Stel het zaad starter lade in een gebied dat helder, indirect zonlicht ontvangt zodra de zaden beginnen te ontkiemen. Als dit niet mogelijk is, het opzetten van een groei licht en plaats het zaad starter plaat onder.

Doorgaan om de grond vochtig te houden en zorgen voor de frambozen planten met voldoende licht als ze blijven groeien. Transplant de frambozen planten buiten in het voorjaar, als de bodem is werkbaar.

outdoor transplanteren

Selecteer een gebied voor het transplanteren van uw frambozen die de volle zon en goed gedraineerde grond met een pH tussen 5,5 en 6,5 bevat. Test de bodem als je niet zeker bent van uw pH van de bodem, met behulp van een bodem testen kit gekocht bij een tuincentrum.

Draai de bodem met een drietand na de laatste wintervorst en voeg kalk aan de bodem, als de pH-waarde onder 5,5. Voeg veenmos als de bodem pH boven 6,5. Voeg de vereiste wijziging volgens de instructies op het etiket.

Graaf gaten voor de frambozen planten die in omvang vergelijkbaar zijn aan hun kluiten. Space elke hole 2 voeten uit elkaar. Space rijen 8-12 voeten uit elkaar. Verwijder de frambozen planten van het zaad starter lade plaatsen van een raspberry plant in het midden van elk gat. Backfill de gaten.

Water de frambozen planten royaal na het planten. Gebruik een soaker slang die diep water zal leveren. Water met een snelheid van 1 inch per week, waarbij de grond vochtig te allen tijde tijdens het groeiseizoen.

Snijd de frambozen planten naar beneden naar de bodem lijn, met behulp van een scherpe schaar of snoeischaar, in de late herfst. Het snijden van de planten terug zal stimuleren de groei in het volgende voorjaar.

Bemesten van de frambozen planten in het volgende voorjaar als ze beginnen weer te groeien. Breng een 10-10-10 meststof per label instructies. Doorgaan om de grond vochtig te houden. Oogst de frambozen wanneer ze rijpen in de zomer.

Hints

Het is een goed idee om hamer in een hekwerk achter de frambozen planten hen iets om te groeien op te geven. Als je geen toegang hebt tot een hekwerk hebben, verplanten de frambozen planten in de voorkant van een hek dat ze kunnen klimmen op als ze groeien.

Een laag mulch verspreid over de frambozen planten zal helpen met het vasthouden van water en verminderen onkruidgroei. Een 3- tot 4-inch laag zaagsel dient boomschors of dennennaalden volstaan.

Niet over het water van de framboos planten. Stilstaand water kan leiden tot de wortels rotten, uiteindelijk het doden van de framboos planten. Als de bodem vochtig aanvoelt bij een 1 inch diepte, hebben meer water toevoegen. In plaats daarvan, controleer dan de bodem voor vocht opnieuw in een paar dagen.

Share This Post