Index / Tuin / Hoe kan ik Night Blooming Cereus Stekken Grow

Share This Post

Tuin

Hoe kan ik Night Blooming Cereus Stekken Grow

De nacht bloeiende cereus is een lid van de cactus familie met oorsprong in de tropen. Hoewel het niet wordt beschouwd als een bijzonder aantrekkelijke plant, is het bekend om zijn prachtige bloesems, die slechts één nacht per jaar optreden. De grote

Advertisement

De nacht bloeiende cereus is een lid van de cactus familie met oorsprong in de tropen. Hoewel het niet wordt beschouwd als een bijzonder aantrekkelijke plant, is het bekend om zijn prachtige bloesems, die slechts één nacht per jaar optreden. De grote, stekelige witte bloemen letterlijk te openen voor uw ogen kort na zonsondergang, en zult voor het aanbreken van de dag. De bloesems stralen een krachtige, geurige geur die een hele kamer voor de avond kan vullen. U kunt eenvoudig groeien 's nachts bloeiende cereus uit stek, en het vereist weinig zorg eenmaal tot stand.

Wat je nodig hebt

  • S nachts bloeiende cereus stekken

    Bloempot

    Potgrond

    Perliet of vermiculiet

    Inzet

Clip een twee tot vier inch stuk stengel van een gevestigde 's nachts bloeiende cereus.

Plaats het snijden in een gebied niet in direct zonlicht gedurende twee tot drie dagen. Laat het einde uitdrogen. Dit zal het risico op ziekten te minimaliseren en rotten als je de uitsnijderij.

Vul een bloempot (4-6 centimeter in diameter) met een poreuze, zanderige potgrond. perliet toe te voegen of vermiculiet om de drainage te promoten. Graaf een gat ongeveer twee inches diep. Plaats het droge einde van de snij in het gat en stampen de grond rond het.

Water de ingemaakte snijden grondig, maar niet toestaan ​​dat de bodem vochtig worden.

Zet de plant op een schaduwrijke plaats totdat het wortelstelsel ontwikkelt. Het zal wortel binnen 3-6 weken. Water is als de grond uitdroogt.

Zorg voor de nacht bloeiende cereus met een verticale steun als het groeit, zoals een spel. S nachts bloeiende cereus is een wijnstok plant die klimt. Het heeft een trage groei, en zal groeien tot ongeveer drie voet binnen een paar jaar.

Hints

Verpotten je 's nachts bloeiende cereus als zijn wortels groeit. Als de pot putje wordt gevuld met wortels, is het tijd om te transplanteren naar een grotere pot.

Het kan twee tot drie jaar duren voordat de plant om te beginnen bloeien.

Share This Post