Index / tech / Hoe kan ik neem de Lens Uit een Yashica Elecrto 35

Share This Post

tech

Hoe kan ik neem de Lens Uit een Yashica Elecrto 35

De Yashica Electro 35 was een vaste lens 35mm rangefinder filmcamera die immens populair geworden vanaf de invoering ervan in 1966 tot ten minste het einde van de jaren 1970. De lens is niet verwisselbaar, maar vast stevig aan de camera body. De came

Advertisement

De Yashica Electro 35 was een vaste lens 35mm rangefinder filmcamera die immens populair geworden vanaf de invoering ervan in 1966 tot ten minste het einde van de jaren 1970. De lens is niet verwisselbaar, maar vast stevig aan de camera body. De camera heeft een 45mm lens met een open diafragma van f / 1.7. Je richt de camera door te draaien aan de scherpstelring op de lens tijdens het kijken door de zoeker. Twee beelden van hetzelfde onderwerp geleidelijk bij elkaar komen totdat over elkaar heen gelegd. Het nemen van de lens van de camera vergt wat delicaat werk.

Wat je nodig hebt

Sleuven spanner (wrench)

synthetisch vet

Phillips schroevendraaier

Onderzoek de voorzijde van de lens van de Yashica Electro 35 om er zeker van dat er geen deuken in de filterhouder of zwarte voorkant van de lens. Dit zal de lens informatie gestempeld op het hebben. Deuken in een van deze zal het moeilijker maken om de lens af te krijgen, maar als je een beetje van synthetisch vet langs het verbindingsgebied tussen de zwarte ring en het filter threading met de vinger toe te voegen, moet het een beetje makkelijker te maken.

Gebruik de sleuven sleutel te krijgen in beide kanten van deze zwarte ring. Omdat deze lens niet bedoeld was om uit elkaar door iemand anders dan een professionele camera reparatie persoon worden genomen, zal het heel krap. Neem de tijd, maar van toepassing voldoende kracht om deze ring te trekken.

Pak de gehele voorste gedeelte van de lens en draai het. De hele lenselement groep moet vrij gemakkelijk los te draaien. In het filter ring, ziet u drie Phillips schroeven die je niet hoeft te verwijderen, tenzij u wilt de hele lens uit elkaar te halen. Als je dat doet, bijvoorbeeld om het filter ring of lenselementen te vervangen, draait deze schroeven.

Verwijder de drie Phillips schroeven in de zwarte ring om de lens los te maken. Wanneer u deze wilt verwijderen, kunt u de hoorn uit de rest van de lens, met achterlating van de sluiter circuits en de sluiter zelf. Op dit punt, kunt u de lens vervangen door een andere door de volgende stappen uit te keren.

Hints

Hoewel je misschien hou je persoonlijke Yashica Electro 35 en wil gewoon de lens te vervangen als het niet goed werkt, moet u wellicht meer werk te doen dan alleen dat. De sluiter is een delicate elektronisch mechanisme die vaardigheid nodig is om te herstellen. Wilt u misschien overwegen het vervangen van de gehele camera --- ze zijn direct beschikbaar in de gebruikte camera winkels en online websites --- in plaats van alleen de lens.

Share This Post