Index / tech / Hoe kan ik mijn buren te blokkeren van het gebruik van mijn Wi-Fi

Share This Post

tech

Hoe kan ik mijn buren te blokkeren van het gebruik van mijn Wi-Fi

Het verlaten van uw draadloos internet onbeveiligd is vragen om problemen. Afgezien van de snelheid van degradatie kunnen optreden uit leeching buren, kan u aansprakelijk voor de onrechtmatige activiteiten die zij via uw netwerk uit te voeren. Op zij

AdvertisementHet verlaten van uw draadloos internet onbeveiligd is vragen om problemen. Afgezien van de snelheid van degradatie kunnen optreden uit leeching buren, kan u aansprakelijk voor de onrechtmatige activiteiten die zij via uw netwerk uit te voeren. Op zijn minst, zou je gezicht enkele pijnlijke vragen. Om te beschermen tegen dergelijke ongelukkige scenario, moet u altijd uw netwerk met encryptie, welke blokken iedereen te beveiligen tegen het gebruik van uw netwerk zonder het juiste wachtwoord. Er zijn drie soorten encryptie-protocol: WEP, WPA en WPA2. Van deze, WPA2 biedt de sterkste encryptie, hoewel sommige randapparaten dit protocol niet kan ondersteunen.

Open uw internetbrowser en voer het IP-adres van uw router in het adresveld. Dit nummer moet in de handleiding van uw router worden opgenomen. Als je niet de handleiding van uw router hebt, probeer dan 192.168.01 of 192.168.1.1.

Voer uw login gegevens. De standaard gebruikersnaam en wachtwoord moet ook in de handleiding of op een sticker onder je router worden vermeld. Gewoonlijk, zal standaard gebruikersnamen en wachtwoorden "admin" of een leeg zijn.

Klik op Wireless Settings in de administratieve nut. Als u een "Manual Setup" knop, klikt u erop. Niet alle routers hebben deze knop, en je in plaats daarvan onmiddellijk rechtstreeks naar de handmatige setup.

Selecteer WPA-Personal van het gedeelte Beveiliging. Dit kan een drop-down menu of een selectievakje voor het inschakelen van de beveiligingsfunctie zijn. WPA-Personal geeft u de mogelijkheid om WPA of WPA2. Kies WPA2.

Voer een lange, moeilijk te raden wachtwoord in het veld beveiligingssleutel. Uit de cijfers en symbolen evenals zowel hoofdletters en kleine letters.

Klik op 'Instellingen opslaan. "

Hints

Sommige routers bieden een onzichtbare functie. Door deze functie u niet alleen blokkeren de toegang tot het netwerk, maar verbergen haar aanwezigheid.

Voor extra veiligheid moet u draadloos uit te schakelen wanneer u hem niet gebruikt.

Share This Post