Index / Tuin / Hoe kan ik Lilly Planten identificeren

Share This Post

Tuin

Hoe kan ik Lilly Planten identificeren

Tijger lelies, calla lelies, blauwe kralen lelies --- er honderden variaties aan de familie fabriek bekend als liliaceae. Er zijn vier hoofdcategorieën voor lelie planten, en elk heeft onderscheidende kenmerken. U kunt de longiflorum variatie in de n

Advertisement

Tijger lelies, calla lelies, blauwe kralen lelies --- er honderden variaties aan de familie fabriek bekend als liliaceae. Er zijn vier hoofdcategorieën voor lelie planten, en elk heeft onderscheidende kenmerken. U kunt de longiflorum variatie in de noordelijke regio's van de Verenigde Staten te vinden. Oosterse, Aziatische en longiflorum x Aziatische soorten komen uit Europa, Azië en Japan. Om lelie variëteiten te identificeren, het helpt om een ​​goed begrip van hun basiskwaliteiten.

Leer hoe een lelie plant wordt onderscheiden van andere soorten bloemen en planten. Ongeacht de, is het meeste lelies hebben bloemblaadjes in veelvouden drieën, bladeren met parallelle aders, drie kelkbladen, zes meeldraden en een driedelige stigma. Mensen die niet getraind in de plantkunde zal de neiging om te kijken naar lelies als het hebben van zes blaadjes in plaats van drie, maar botanici onderscheid te maken tussen de eerste laag van de kelkbladeren, die eruit zien als bloemblaadjes, en de tweede laag van bloemblaadjes. De blaadjes dienen dezelfde kleur.

Bestudeer foto's van de verschillende soorten lelies. De bloemen van de lelie planten kan je helpen ze te identificeren. Van grote bloemen tot kleine clusters van bloemen, elke hoofdcategorie en onderfamilie van lelies heeft verschillende kenmerken. De Vascular Plant Image Library (zie bronnen) bevat links met foto's voor meerdere lelie variëteiten.

Onderscheid het verschil in geuren. Lelies in de longiflorum variëteit hebben een sterke, zoete geur terwijl bloemen in de Aziatische ras hebben een minder krachtige geur. The Oriental verscheidenheid, terwijl minder krachtig dan longiflorum, heeft een meer opvallende geur dan Aziatische rassen.

Kijk naar de kleur van de bloemblaadjes. De meest voorkomende lelies in de VS zijn longiflorum lelies, die witte bloemblaadjes hebben. Verschillende soorten lelies hebben verschillende gekleurde bloemblaadjes. Bijvoorbeeld, een tijger lelie met zijn heldere oranje gekleurde bladeren valt in de Aziatische categorie, die de meeste variatie in de kleur van de bloemblaadjes heeft. U kunt ook Oriental lelies vinden in een verscheidenheid van kleuren, maar met minder variatie dan Aziatische degenen.

Evalueer de aard van de bloemen op de lelie. Een van de belangrijkste verschillen tussen de lelies is de bloemen. Terwijl de meeste lelies volg de basisregels, kunnen ze verschillende verschijningen te hebben. Bijvoorbeeld, longiflorum lelies hebben de neiging om grote bloemen met een trechtervorm hebben. Aziatische soorten hebben de neiging om kleinere bloemblaadjes hebben. In de subfamilies lelies, de vorm en het uiterlijk van de bloemblaadjes geeft een aantal specifieke familie. De bunchflower onderfamilie heeft kleine witte bloemen die groeien in trossen; de lelie onderfamilie, die bestaat uit planten, zoals de tijger lelie, de neiging om te opzichtige bloemblaadjes in een verscheidenheid van kleuren te hebben; en de ui onderfamilie gastheren lelies met bol wortels en bloemen, waarin de kelk en de bloemblaadjes samensmelten.

Share This Post