Index / Onderwijs / Hoe kan ik het volume van een Atom Bereken

Share This Post

Onderwijs

Hoe kan ik het volume van een Atom Bereken

Atomen zijn de kleine, complexe bouwstenen van alle materie. In een scheikunde of natuurkunde klasse die u zou kunnen worden gevraagd om het volume van een atoom te berekenen. Deze berekening wordt vaak uitgevoerd als een voorbereidende stap in een m

AdvertisementAtomen zijn de kleine, complexe bouwstenen van alle materie. In een scheikunde of natuurkunde klasse die u zou kunnen worden gevraagd om het volume van een atoom te berekenen. Deze berekening wordt vaak uitgevoerd als een voorbereidende stap in een meer complexe berekening van het volume van de kern atoom bepalen. Hoewel de studie van atomen moeilijk zijn, het tellen volume van een atoom is.

Wat je nodig hebt

Rekenmachine

Potlood

Stuk papier

Wetenschappelijke lijst van elementen met atomaire radii

Zoek een tafel dat de atomaire stralen geeft - het meervoud van radius - voor elk van de elementen in het periodiek systeem der elementen. Deze tabellen kunnen vaak worden gevonden in jouw scheikunde leerboek. De atomaire straal is de afstand van het centrum van het atoom, de kern, om de buitenrand van het atoom.

Kopiƫren op een stuk papier de atomaire straal voor het atoom. Bijvoorbeeld een waterstofatoom heeft een straal van 53 picometer.

Bereken de kubische straal van een atoom van de atoomstraal vermenigvuldigen vanzelf driemaal. Bijvoorbeeld, wanneer de atomaire straal 5, zou vermenigvuldig 5 vanzelf driemaal, met een straal van 125 kubieke gelijk.

Gebruik de wiskundige formule voor het volume van een bol om het volume van het atoom berekenen. De mathematische formule voor het volume van een bol is de fractie vier derde maal Pi, die vervolgens wordt vermenigvuldigd met de kubieke straal van het atoom. Pi, een wiskundige constante, is 3.141.

Hints

De berekening van het volume van een atoom is gebaseerd op een simplistische begrip van een atoom als een bol. Wanneer u wordt gevraagd om het volume van een atoom te berekenen, neem aan dat het een bol, maar wees ervan bewust dat een atoom is veel complexer dan een simpele bol zoals verklaard door de theorie van de kwantummechanica.

Share This Post