Index / Cars / Hoe kan ik het uitlaatspruitstuk wijzigen op een Nissan Xterra 2000

Share This Post

Cars

Hoe kan ik het uitlaatspruitstuk wijzigen op een Nissan Xterra 2000

De Nissan Xterra heeft een uitlaatspruitstuk met een vier-cilinder motor of twee met een V6 engine.The spruitstuk verbindt de motor en de cilinderkoppen aan de uitlaatpijp. Als een uitlaatspruitstuk is gebarsten of lekt, moet u om het te vervangen om

AdvertisementDe Nissan Xterra heeft een uitlaatspruitstuk met een vier-cilinder motor of twee met een V6 engine.The spruitstuk verbindt de motor en de cilinderkoppen aan de uitlaatpijp. Als een uitlaatspruitstuk is gebarsten of lekt, moet u om het te vervangen om te voorkomen dat schadelijke uitlaatgassen uit sijpelen in de truck.

Wat je nodig hebt

Floor jack

Jack staat

wielblokken

Moersleutel

krabber

Uitlaatspruitstuk pakkingen

Antivastlooppasta

Verwijdering

Koppel de negatieve batterij van de Xterra de kabel.

Til de voorkant van de truck en ondersteunen op jack stands. Blokkeer de achterwielen met wielblokken of grote blokken.

Verwijder de motor splash schilden als de Xterra is uitgerust met hen door het verwijderen van de bouten met een sleutel.

Verwijder de drie bouten verbinden van de uitlaatpijp van het spruitstuk naar de twee componenten los te koppelen.

Draai en verwijder de luchtinlaat kanaal met het luchtfilter van de bovenste helft van het gasklephuis, dan los te draaien en verwijder de beugel voor de olie- peilstok uit het spruitstuk. Dit is alleen vereist voor de linker spruitstuk een V6.

Koppel de onderste hitteschild van het uitlaatspruitstuk, die in de motorruimte. Het heeft vier moeren. Koppel de elektrische connector van de zuurstof sensor, verwijder vervolgens de bovenste hitteschild door het verwijderen van de zeven noten.

Ontgrendelen en trek de EGR-pijp van het spruitstuk.

Verwijder de moeren aansluiten van het spruitstuk aan de cilinderkop; verwijderen die op de buitenste randen eerste en werk je weg naar het midden van het spruitstuk. Los te maken en verwijder het spruitstuk met zijn pakkingen.

Installatie

Schraap alle sporen van pakkingmateriaal en koolstof deposito's van de cilinderkop pasvlak en zorg ervoor dat er geen dergelijk materiaal is over de vervanging uitlaatspruitstuk. Plaats nieuwe pakkingen op de studs op de cilinderkoppen.

Installeer de nieuwe uitlaatspruitstuk op zijn plaats op de cilinderkoppen en rijg de bevestigingsmoeren op de bouten met de hand. Draai de moeren met de sleutel, te beginnen met de middelste noten en werk je weg naar buiten.

Sluit de andere onderdelen - de EGR-buis, de bovenste en onderste hitteschilden voor het spruitstuk, elektrische connector van de zuurstof sensor, de uitlaatpijp en de splash schilden. Breng een anti-seize compound aan studs de uitlaatpijp en de moer van de EGR-pijp is bij het aansluiten van deze component.

Laat de truck van de krik stands en sluit de accukabel.

Share This Post