Index / Tuin / Hoe kan ik goed gedraineerde grond voor Kamerplanten maken

Share This Post

Tuin

Hoe kan ik goed gedraineerde grond voor Kamerplanten maken

De meeste kamerplanten doen het best in potgrond die het mogelijk maakt het water gemakkelijk weglopen. Stagneert, plakkerige grond zich vastklampt aan planten en kunnen de wortels rotten of toestaan ​​dat schadelijke schimmelgroei. Een verscheidenhe

Advertisement

De meeste kamerplanten doen het best in potgrond die het mogelijk maakt het water gemakkelijk weglopen. Stagneert, plakkerige grond zich vastklampt aan planten en kunnen de wortels rotten of toestaan ​​dat schadelijke schimmelgroei. Een verscheidenheid van zakken mixen zijn in de handel verkrijgbaar, maar u kunt gemakkelijk maken uw eigen mix thuis. Zelfgemaakte mixen zijn vaak beter, omdat je precies bepalen wat er in de mix en in welke hoeveelheid. Dit is vooral handig als u meerdere verschillende soorten kamerplanten - u kunt een basis mix te creëren en de ingrediënten toe te voegen als nodig is voor de afzonderlijke soorten planten.

Wat je nodig hebt

 • tuinhandschoenen

  Grote mengkom of emmer

  Een zakje compost

  Twee liter van de bodem van uw tuin

  Een 4-qt. zak perliet

  Een 4-qt. zak met veenmos

  Een 4-qt. zak vermiculiet

Hoe kan ik goed gedraineerde grond Voor Kamerplanten maken

Zet uw tuin handschoenen aan en giet de droge compost en de tuingrond in de mengkuip. Break-up van alle klonten en iets dat lijkt op een zaadje, onkruid of bug te verwijderen.

Giet de volledige zak perliet en meng dit met de compost en bodem. Het is het beste om dit te doen met je handen in plaats van een roeren tool - u zult in staat zijn om het beter te mengen.

Gooi in een beetje veenmos. Voeg het toe aan de andere ingrediënten beetje bij beetje net alsof je ingrediënten toe te voegen aan een taart te maken.

Giet in sommige vermiculiet en werkt het in het mengsel. Voeg een beetje meer totdat de hele zak in het mengsel gegoten.

Schud of roer goed de potgrond mengsel. Verdeel het in bloempotten voor re-potten planten.

Hints

Het is veel gemakkelijker om dit te mengen als de tuingrond die u gebruikt droog is. Als de bodem vochtig is, haal hem uit de tuin en spreid het uit op de krant in uw huis een nacht drogen voordat het mengen met de andere ingrediënten. Als alternatief voor tuinaarde is goedkoop zak universeel potgrond. Deze grond is meestal net zo goed als of beter dan tuinaarde. voeg gewoon de turf en perliet voor beluchting. Voor cactussen en vetplanten, wil je misschien een beetje zand toe te voegen aan deze potgrond.

Draag altijd handschoenen bij het hanteren van compost.

Share This Post