Index / Cars / Hoe kan ik gebruik van een auto Tachometer functie?

Share This Post

Cars

Hoe kan ik gebruik van een auto Tachometer functie?

Zodra u vertrouwd bent met het, er is veel dat je kan vertellen over de manier waarop uw auto loopt gewoon door het geluid en het gevoel van de motor. Als uw auto heeft een toerenteller, hoef je niet te giswerk gebruiken om zijn motor situatie te dia

AdvertisementZodra u vertrouwd bent met het, er is veel dat je kan vertellen over de manier waarop uw auto loopt gewoon door het geluid en het gevoel van de motor. Als uw auto heeft een toerenteller, hoef je niet te giswerk gebruiken om zijn motor situatie te diagnosticeren. Tachometers zijn apparaten die meten hoe hard de motor werkt. Het meten van het aantal omwentelingen per minuut, het is als een snelheidsmeter voor de motor. Drivers op auto's met handgeschakelde versnellingsbak dient regelmatig te raadplegen hun toerenteller om ervoor te zorgen dat ze niet de motor benadrukken en rijden op de meest efficiƫnte motortoerental.

Leer stationair toerental van uw motor. De meeste motoren stationair rond 1000 RPM, hoewel het gebruik van rembekrachtiging, airconditioning en elektrisch bedienbare ramen dat percentage naar beneden kunnen trekken.

Houd het toerental op de toerenteller benaderen van uw auto rode lijn bij het accelereren. Verschuiven naar een hogere versnelling bij 75 procent van de rode lijn capaciteit moet het mogelijk maken om voldoende stroom te versnellen op een acceptabel is voor in de stad het verkeer tarief.

Houd uw toerenteller tussen de 40 tot 60 procent van de rode lijn tijdens het rijden. Het houden van het motortoerental beneden vermindert slijtage van de motor en verlengt benzineverbruik. Je moet routinematig te schakelen op en neer naar de RPM in dit bereik te houden.

Vermijd het afremmen op de motor - een plotselinge terugschakelen - tijdens het afremmen, waardoor de toerenteller voorbij de rode lijn te duwen. Dit kan de motor beschadigen.

Hints

Raadpleeg de handleiding exploitant van uw auto. Autofabrikanten geven informatie over peak RPM tarieven voor elk model van de auto.

Share This Post