Index / Tuin / Hoe kan ik een Vlierbes Snoei

Share This Post

Tuin

Hoe kan ik een Vlierbes Snoei

Vlierbes takken en fruit werden gewaardeerd door de indianen voor gebruik in de volksgeneeskunde, mandenmakerij, muziekinstrumenten en kleurstoffen. Paars of blauw vlierbessen kan worden opgehaald en gebruikt voor jam, sorbet, taarten, wijnen en like

Advertisement

Vlierbes takken en fruit werden gewaardeerd door de indianen voor gebruik in de volksgeneeskunde, mandenmakerij, muziekinstrumenten en kleurstoffen. Paars of blauw vlierbessen kan worden opgehaald en gebruikt voor jam, sorbet, taarten, wijnen en likeurtjes. De kleine blauwe bessen hebben een delicate smaak en zorgen voor een hoge dosis vitamine C, kalium en fosfor. Vlierbessen struiken kunnen gedurende het grootste deel van Noord-Amerika worden gekweekt. De struiken moet jaarlijks gesnoeid worden in de late winter, na de vorst gevaar voor uw gebied is verstreken.

Wat je nodig hebt

  • takkenschaar

    tuinhandschoenen

    desinfecterende spray

Controleer uw vlierbes wandelstokken voor tekenen van beschadigde, zieke of dode stokken. Zieke en dode riet moeten worden verwijderd voor de gezondheid van de totale struik.

Weggesneden dode, zieke of beschadigde stokken op hun basis. Verwijder alle besmette stokken naar een vuilnisbak ver van de plaats. Ontsmet uw snoeien apparatuur na de behandeling van zieke stokken en veranderen tuin handschoenen voor verse handschoenen om te voorkomen dat de verspreiding van de ziekte.

Trim weggebroken of zwak stokken. Als je oud of verwaarloosd vlier struiken, snoeien het riet terug met de helft om nieuwe groei te stimuleren. Maak je geen zorgen over het verliezen van bessen, omdat vlierbessen niet fruit op oud hout.

Identificeer oudere stokken die niet produceren veel bessen. De meeste vlierbessen groeien op stokken die één tot drie jaar oud. Je zult in staat om te vertellen welke stokken productief door op te merken welke hebben toppen zijn.

Knip stokken die oplopen tegen andere stokken, omdat de druk schade zal veroorzaken. Dun uit de ruimte tussen riet zodat de lucht kan circuleren tussen hen. Dit helpt bezuinigen op de ziekte en helpt bij het rijpen van fruit.

Hints

Vlierbessen zelden zelf-bestuiven. Het beste is om twee soorten geplant in de buurt van een een ander als je hoopt om bessen te oogsten.

Share This Post