Index / Huis / Hoe kan ik een verstopte gootsteen of Tub Wis

Share This Post

Huis

Hoe kan ik een verstopte gootsteen of Tub Wis

Wanneer een afvoer verstopt raakt in een badkamer gootsteen of in het bad, de dader - vaker wel dan niet - is het haar. Zoals strengen haak op de zeef of de pop-up stopper mechanisme, zij verzamelen zeep en ander afval, en uiteindelijk water vertraag

Advertisement

Wanneer een afvoer verstopt raakt in een badkamer gootsteen of in het bad, de dader - vaker wel dan niet - is het haar. Zoals strengen haak op de zeef of de pop-up stopper mechanisme, zij verzamelen zeep en ander afval, en uiteindelijk water vertraagt ​​en uiteindelijk stopt stroomt helemaal. Wanneer dat gebeurt, zou het geweldig zijn als je gewoon een chemische stof zou gieten in de afvoer om het probleem op te lossen, maar de dingen zijn zelden zo makkelijk.

Met behulp van draincleaners

U kunt in staat zijn om een ​​deel van de klomp met een drain schoner te wissen. Je moet een die zeep oplost, en terwijl er veel kandidaten, niet alle zijn chemische stoffen die u wilt introduceren in uw leidingen, de gemeentelijke riolering of de septic tank.

The Big Guns

De ingrediënten in vele commercieel beschikbare Draincleaners ofwel zeer basische of sterk zuur. Sommige van deze stoffen zijn:

  • natriumhydroxide, ook wel bekend als natronloog of loog

zwavelzuur

zoutzuur

natriumhypochloriet of bleekwater

Terwijl afvoerreiniging formuleringen die deze chemische stoffen zijn krachtige hulpmiddelen in de handen van een loodgieter proberen om een ​​verstopte riolering lijn te verwijderen, moeten ze met zorg worden behandeld en worden waarschijnlijk het best vermeden worden door huiseigenaren.

Gentle draincleaners

Erkennen dat natriumhydroxide kunnen zwavelzuur en bleekmiddel drastische keuzes voor occasioneel gebruik, veel fabrikanten bieden veiliger, waaronder:

citroenzuur

fosforzuur

Op basis van enzymen ontstoppers

Gebruik een van deze producten volgens de aanwijzingen op de verpakking en geef het voldoende tijd om te werken - variërend van enkele uren tot een of twee dagen.

Daarnaast wordt vaak aanbevolen azijn op DIY plaatsen vanwege het azijnzuur bevat. Mengen met zuiveringszout - die alkalisch - produceert een reinigende schuim dat vuil kan losraken terwijl ontgeuren de pijpen.

Procedure voor Clearing the Drain

Omdat drain schoonmakers zijn niet altijd effectief in het verwijderen van haar, is het meestal beter om dit handmatig te doen. Zodra je het uit hebt gewist, kan een enzym reiniger of een azijn / zuiveringszout vulkaan ontdoen van de geur te krijgen.

Stap 1

Verwijder de kuip zeef of stop of de gootsteen stop. Sommige demontage is meestal nodig.

Stap 2

handmatig Trek haar uit de afvoer, met behulp van een kleerhanger of een plastic zip tool. In sommige gevallen kunt u beed de gootsteen P-trap om vuil eruit te komen uit elkaar te halen.

Stap 3

Vul het bad of de gootsteen met een inch van water en duik de afvoer om vuil dat je niet kunt bereiken bewegen. Als u niet beschikt over een verbetering van de waterstroom merkt, schakelt u dit puin met een drain vijzel.

stap 4

Giet een enzym-gebaseerde drain schoner in de afvoer zodra het water begint te stromen. Vermijd het gebruik van de armatuur voor een dag of zo aan de stofzuiger tijd om te werken. Als alternatief, giet 1/2 kopje zuiveringszout in de afvoer en volg deze met 1/2 kopje azijn. Sluit de afvoer terwijl het mengsel schuimt en vervolgens spoelen met heet water na 10 minuten.

Tip

Als uw drain wordt gestopt, en je wil gewoon om het te krijgen weer op gang, giet in een fles cola en wacht 's nachts. De frisdrank bevat fosforzuur, die zijn weg moet eten door de blokkade. Later, als je meer tijd hebt, kunt u handmatig verwijderen uit het haar en de smurrie.

Share This Post