Index / Cars / Hoe kan ik een transmissie in een Grand Prix vervangen

Share This Post

Cars

Hoe kan ik een transmissie in een Grand Prix vervangen

De transmissie op een Pontiac Grand Prix is ​​technisch heet een transaxle, hoewel het gebruik van het woord "transmissie" is gemeenschappelijk. De transaxle combineert de differentiëlen met de transmissie in één behuizing, in plaats van twee ap

Advertisement

De transmissie op een Pontiac Grand Prix is ​​technisch heet een transaxle, hoewel het gebruik van het woord "transmissie" is gemeenschappelijk. De transaxle combineert de differentiëlen met de transmissie in één behuizing, in plaats van twee aparte behuizingen (zoals wordt gedaan met achterwielaandrijving voertuigen). De transmissie in een Grand Prix is ​​een automatische transmissie en moet probleemloos gratis voor de levensduur van de auto. Echter, in zeldzame gevallen, tanden doen chip of slijtage tot een punt waar de transmissie niet goed zal verschuiven. Wanneer dit gebeurt, is het best om de transmissie te vervangen.

Wat je nodig hebt

Veiligheidsbril en handschoenen monteur

nieuwe transmissie

2 verdieping jacks met 4 jack stands

Dopsleutel met socket set

Flat blok hout ongeveer 1 'x 2'

Olie opvangbak

schone lappen

afplakband

fiche

Tang

Tire moersleutel

Koppel de kabels die naar de positieve en negatieve polen van de moer op de kabel klemmen los te draaien en schuiven de klemmen van de accupolen.

Verwijder de moeren die de batterij stropdas naar beneden op zijn plaats. verwijder de batterij uit de motor en de batterij lade onder de batterij.

Maak de bouten van het luchtinlaatsysteem op zijn plaats. Verwijder de slangklem aansluiten van de intake tot het gasklephuis. Mark en verwijder alle elektrische aansluitingen aan de inname montage met behulp van plakband en een marker.

Verwijder de vier bouten waarmee de vermogensverdeler houden om het motorblok aan de linkerkant van de motor. Markeer de locatie en oriëntatie van de bougiekabels met plakband en marker. Trek de draden af ​​van de distributeur en verwijder de distributeur.

Markeer alle slangen die naar de transmissie met plakband en marker en koppel alle slangen.

Markeer alle elektrische bedrading die naar de transmissie met plakband en marker. Verwijder vervolgens alle elektrische draden.

Maak de macht en de grond leidt die naar de startmotor en verwijder de bovenste bevestigingsbout van de startmotor.

Trek de koeler slangen die naar de transmissie en sluit de slangen met een schone doek om de vloeistof lekken te voorkomen.

Duw de spanrol van de gasklep en verwijder de pin op het einde van de gaskabel van de kabel pin gids door het uit van de kabel Pengeleide schuiven. Schuif dan de gaskabel uit de kabelgeleider.

Draai het voorwiel wielmoeren met een band moersleutel door ze een kwartslag te geven tegen de klok met een band moersleutel.

Verhoog de Grand Prix op jack stands op te tillen aan de voorzijde jack punt met een vloer-aansluiting. Het front jack punt bevindt zich achter de radiator.

Blijf de wielmoeren van de wielen van de wielnaaf te verwijderen en te trekken.

Verwijder de motor splash pan en innerlijke spatbord voering die is beveiligd met plastic klinknagels. Nieuwsgierige de klinknagels met een platte schroevendraaier.

Plaats een opvangbak onder de transmissie van de Grand Prix's en verwijder de aftapbout door linksom te draaien met een dopsleutel. Giet alle van de olie in de opvangbak.

Verwijder de uitlaatpijp beugel en kabel houder van de koppelomvormer deksel.

Verwijder de bouten die de koppelomvormer deksel op zijn plaats houden en verwijder de koppelomvormer deksel.

Koppel de verschuiving kabel van de transmissie door het verwijderen van de pen die de kabel op zijn plaats.

Markeer de relatie van de koppelomvormer aan de driveplate met plakband en een marker. Wanneer u dit onderdeel opnieuw installeren, moet u de juiste oriëntatie hebben.

Maak de bouten van de koppelomvormer naar de driveplate.

Verwijder de moer met de straal stang naar voren traverse.

Maak de bouten van de fusee en de onderste draagarm samen. Swing de naaf uit de weg, terwijl u de as los te wrikken uit de transmissie met een schroevendraaier. Laat de afdichting niet beschadigen op het transmissiehuis terwijl je dit doet.

Plaats een blok hout onder de olie pan en ondersteuning van de motor op de olie pan met een krik. Ondersteun de transmissie met een aparte ingang.

Breng de aansluiting op de transmissie net genoeg om de stress te nemen uit de bevestigingsbouten. Verwijder de bouten waarmee de transmissie aan de motor.

Laat de transmissie langzaam terwijl u de overdracht af te trekken van de motor

Installeer de nieuwe transmissie. De installatie is de omgekeerde volgorde van uitbouwen.

Share This Post