Index / Hobby's, Games & Toys / Hoe kan ik een SCR met een Ohmmeter Test

Share This Post

Hobby's, Games & Toys

Hoe kan ik een SCR met een Ohmmeter Test

Een gelijkrichter is een medium dat slechts toestaat elektrische stroom vloeien in een richting. Een silicium gelijkrichter, ook bekend als een SCR, een gelijkrichter, waarbij de voorwaartse weerstand kan worden gecontroleerd. Normaal een SCR zal gee

AdvertisementEen gelijkrichter is een medium dat slechts toestaat elektrische stroom vloeien in een richting. Een silicium gelijkrichter, ook bekend als een SCR, een gelijkrichter, waarbij de voorwaartse weerstand kan worden gecontroleerd. Normaal een SCR zal geen stroom vloeien in beide richtingen toe, maar als een signaal naar de poort van de SCR, zal toelaten dat sommige hoeveelheid stroom (gebaseerd op het signaal op de poort) te stromen in één richting. Een ohmmeter is een instrument dat de elektrische weerstand meet. Een ohmmeter kan worden gebruikt om te controleren of een SCR correct gedraagt.

Wat je nodig hebt

jumper wire

Stel je ohmmeter om de R x 10.000 setting.

Sluit de negatieve kabel van je ohmmeter aan de anode van de SCR en de positieve draad aan de kathode van de SCR.

Lees de weerstandswaarde op dat de ohmmeter getoond. Het moet een zeer hoge weerstandswaarde lezen. Als het een zeer lage waarde leest, wordt de SCR is kortgesloten en moet worden vervangen.

Schakel de leads op weerstandsmeter zodat de positieve draad is verbonden met de anode en de negatieve draad is verbonden met de kathode van de SCR.

Lees de weerstandswaarde op dat de ohmmeter getoond. Het moet een zeer hoge weerstandswaarde lezen. Als het een zeer lage waarde leest, wordt de SCR is kortgesloten en niet goed.

Raak een einde van een korte jumper draad aan de anode van de SCR en tegelijkertijd raakt het andere uiteinde van de hulpdraad aan de poort van de SCR. Als de SCR correct werkt, zal het lezen een zeer lage weerstand waarde. De waarde zal laag blijven, zelfs als je de jumper draad los te koppelen. In een goed werkende SCR Als u de verbinding een van de ohmmeter leidt de weerstand weer een zeer hoge waarde, zelfs als de leiding weer is hersteld, tenzij je kort de anode naar de gate. Als uw SCR zoals gedraagt ​​beschreven in het geval dat je kort de poort naar de anode en in het geval dat u verwijderen en vervangen door een ohmmeter lead, wordt uw SCR correct werkt.

Hints

De meeste digitale multimeters hebben een ohmmeter ingebouwd.

Sommige SCR kan worden beschadigd door deze procedure. Gebruik deze procedure niet op SCR dat slechts een zeer kleine hoeveelheid stroom kan verwerken.

Sommige SCR werkt niet met alleen de hoeveelheid stroom die wordt geleverd door een ohmmeter ingesteld op de Rx 10.000 setting. Als de SCR u test kan een grotere hoeveelheid stroom te behandelen, probeer dan met behulp van de R x 1000 of de R x 100 instelling op uw ohmmeter.

Share This Post