Index / Bedrijf / Hoe kan ik een klacht in behandeling

Share This Post

Bedrijf

Hoe kan ik een klacht in behandeling

Als werkgever of manager kunt u klachten van werknemers met betrekking tot seksuele intimidatie, problemen op de werkplek of andere problemen te ontvangen. Voor bedrijven ook klachten van klanten met betrekking tot diensten, producten en andere probl

AdvertisementAls werkgever of manager kunt u klachten van werknemers met betrekking tot seksuele intimidatie, problemen op de werkplek of andere problemen te ontvangen. Voor bedrijven ook klachten van klanten met betrekking tot diensten, producten en andere problemen met betrekking tot de onderneming aan te pakken. Om de integriteit van het bedrijf te behouden, zal een werkgever of manager vinden dat het nodig is om klachten aan te pakken naar de werkplek en de klantenservice te verbeteren.

Workplace Klachten

Bespreek de klacht met de werknemer zonder oordeel. Als het gaat om een ​​andere persoon, zoals beledigend gedrag of seksuele intimidatie, vragen wat er gebeurd is en toen het gebeurde.

Zorg ervoor dat u een bedrijf beleid ten aanzien van seksuele intimidatie hebben geplaatst; het beleid moet een verklaring het adviseren van werknemers die eventuele klachten niet zullen worden getolereerd en zal worden onderzocht.

Praat met de werknemer die klaagt en leg uit dat de werknemer vrij is van vergelding en dat u de vermeende situatie zal onderzoeken - of het is een verstoring van de taken, intimidatie of problemen met collega's.

Maak notities terwijl u spreekt met de werknemer; noteer alle relevante feiten over haar klacht. Afhankelijk van uw bedrijf het beleid en de ernst van de situatie, kunt u vragen dat ze een formele klacht schriftelijk.

Vertel iemand anders die betrokken zijn bij de klacht dat er een klacht is ingediend en ongepast gedrag wordt niet getolereerd. Stel dat elke partij wees geduldig terwijl het onderzoek is aan de gang.

Onderzoek van de klacht. Bijvoorbeeld, als de werknemer is bezorgd dat hij niet genoeg uren heeft om de vereiste werkdruk te voldoen, vragen dat hij een rapport aan te geven hoe hij zijn tijd doorbrengt voltooien. Indien de klacht is ten aanzien van seksuele intimidatie, interview anderen die getuige zijn geweest van het vermeende misbruik en luisteren naar elk van de betrokken persoon.

Neem de informatie die u van uw onderzoek van de klacht hebben ontvangen en een besluit te komen. Overleg met human resources, kan de advocaat van uw bedrijf of anderen noodzakelijk zijn, afhankelijk van de klacht.

Passende maatregelen te nemen en beslissingen te nemen over de klacht, zoals het geven van de persoon meer uren, de onderhandelingen over het conflict op de werkplek, of het afvuren van een werknemer als dat nodig is. Handhaving van documentatie met betrekking tot de klacht van de werknemer personeelsdossier.

Klantenservice Klachten

Neem de klacht van de klant en te lezen of te luisteren naar de klant zonder oordeel.

Bepalen of een bepaalde werknemer was verantwoordelijk voor de klacht. Bijvoorbeeld, als de klant belde het bedrijf om te vragen over een product en de werknemer was naar verluidt abrupt of onbeleefd, vragen of ze nam de naam van de werknemer naar beneden.

Verzekeren dat u de juiste maatregelen te nemen met de werknemer om de kans te verminderen van een dergelijke situatie weer gebeurt en excuses voor de ontvangen behandeling.

Vraag wat er mis is met het product of dienst de klant ontvangen was.

Excuses aanbieden aan de klant; laat hem weten dat je spijt dat hij niet een werkend product of een product heeft ontvangen zoals beschreven.

Bieden de klant een terugbetaling, vervanging, reparatie of andere optie op basis van het beleid van uw bedrijf.

Follow-up met de klant als hij gevraagd om een ​​vervanging of herstelling om ervoor te zorgen dat alles in orde is. Danken hem voor zijn orde en nodigen hem terug naar uw bedrijf.

Hints

Vermijd berating medewerkers en klanten bij het luisteren naar hun klachten.

Share This Post