Index / Cars / Hoe kan ik de wiellagers verandering op een Polaris Sportsman

Share This Post

Cars

Hoe kan ik de wiellagers verandering op een Polaris Sportsman

Dienst aan de achterwielophanging op de Polaris Sportsman bestaat uit het periodiek controleren bout beklemming, ter vervanging van de controle-arm bussen en het onderhoud van de achterste veer / shock unit. In voorkomend geval kan de achterste lager

Advertisement

Dienst aan de achterwielophanging op de Polaris Sportsman bestaat uit het periodiek controleren bout beklemming, ter vervanging van de controle-arm bussen en het onderhoud van de achterste veer / shock unit. In voorkomend geval kan de achterste lagers vastgelopen of versleten te worden, wat leidt tot een vergrendeling hub. Wanneer dit gebeurt, is er meestal een hoorbare klik lawaai afkomstig van de as waar het lager uit. Nieuwe achterband lagers Sportsman kunnen worden gekocht bij uw lokale Polaris dealer.

Wat je nodig hebt

hydraulische krik

Dopsleutel

schroevendraaier

THREEBOND verbinding

Antiseize verbinding

splitpen

Verwijdering

Plaats de ATV op een vlakke ondergrond en trek de handrem. Blokkeer de voorwielen het voertuig rolt in beide richtingen. Til de achterzijde van het voertuig met een kleine hydraulische krik. Plaats blokken onder het frame om het voertuig te ondersteunen met de wielen van de grond.

Verwijder het achterwiel met behulp van een dopsleutel. Er zijn vier moeren die moeten worden verwijderd. Verwijder de naafdop en splitpen. Gooi de splitpen. Een nieuwe pin moet worden gebruikt tijdens de vervanging. Verwijder de nu bloot gekartelde as moer en ringen met behulp van een dopsleutel.

Verwijder de achterste naaf van de as door te trekken direct van de as. Verwijder de bout en zelfborgende moer bevestigen van de bovenste draagarm aan de achteras lagerdrager met behulp van een dopsleutel.

Houd vast aan de as en trek de naaf van de aandrijfas. De achterste naaf draagt ​​de wiellagers. Draai de lagerhouder om en plaats het op houten blokken. Met een standaard schroevendraaier een push instrument, het uiteinde van de schroevendraaier bij het verlichten en tik voorzichtig op de omtrek van de buitenloopring verwijdert en het lager van de lagerdrager.

Installatie

Schuif de nieuwe lagers in de lagerdrager. Tik indien nodig enigszins het lager vast met een geschikte grootte socket die overeenkomt met de buitenranden van het lager totdat deze volledig op zijn plaats. Installeer de borgring zorg ervoor dat het past binnen de groef om te voorkomen dat het lager uit kan vallen.

Vervang de achternaaf van de as van rechtdoor te schuiven op de as. Vervang de bout en zelfborgende moer bevestigen van de bovenste draagarm aan de achteras lagerdrager met behulp van een dopsleutel.

Vervang de wieldop. Met een nieuwe splitpen, zet de naaf op de as schuiven van de splitpen door de openingen in de kroonmoer en achteras. Vervang de band en draai de vier bouten met een steeksleutel.

Hints

Het plaatsen van de nieuwe lager in de vriezer en koelen lichtjes vermindert de buitendiameter van het lager onder verwarming van het lager vergroot de diameter.

Share This Post