Index / Huis / Hoe kan ik de Relay verandering in een warmtepomp

Share This Post

Huis

Hoe kan ik de Relay verandering in een warmtepomp

De relay in een warmtepomp systeem helpt bij het starten van de compressormotor. Het relais bekrachtigt de start condensator om de motor wikkelingen wanneer de warmtepomp wordt ingeschakeld. Na verloop van tijd kan het relais mislukken als gevolg van

Advertisement

De relay in een warmtepomp systeem helpt bij het starten van de compressormotor. Het relais bekrachtigt de start condensator om de motor wikkelingen wanneer de warmtepomp wordt ingeschakeld. Na verloop van tijd kan het relais mislukken als gevolg van verbrande contacten of een verzwakte elektromagnetische wikkeling. Indicaties van een slechte relais kan een compressormotor die niet lopen, maar straalt een hoorbare brom zijn, of de compressormotor werkt niet bij allen en een klikkend geluid komt van de relais.

Wat je nodig hebt

  • afplakband

    Pen

    schroevedraaier

    Punttang

Schakel de stroomtoevoer naar het warmtepompsysteem. Veel warmtepompsystemen kunnen hebben meerdere voedingsbronnen. Zorg ervoor dat alle stroomonderbrekers worden uitgeschakeld of zekeringen getrokken dat het aanbod macht.

Verwijder de afdekking voor de elektrische doos op de warmtepomp. Typisch twee schroeven zet het deksel op de metalen doos. Volg het schema aan de binnenkant van de omslag van het vak om het relais te lokaliseren.

Houd u een enkel stuk plakband aan elke draad is aangesloten op het relais terminals. Noteer met de pen over welke draad wordt aangesloten op welke aansluiting. Elke terminal wordt geïdentificeerd met een nummer. Schrijf dat nummer op de tape.

Verwijder de draden van het relais. Afhankelijk van het type relais, kunnen sommige verbindingen in de vorm van een schroefklem terwijl anderen een mannelijke / vrouwelijke lameltype verbinding kan gebruiken. Gebruik de naald-neus tang om de vrouwelijke connector te trekken van het relais terminal mannelijke mes.

Draai de bevestigingsschroeven van het relais en trek het apparaat van de elektrische kast. Monteer de identieke vervangende eenheid op zijn plaats. Bevestig de terminal draden aan de nieuwe relais. Gebruik de identificatie tape vlaggen uit stap 3 voor de juiste aansluitingen.

Bevestig de metalen deksel over de elektrische kast. Schakel de stroom weer op de warmtepomp.

Hints

Locatie van het relais kan verschillend zijn voor verschillende warmtepomp modellen. De locatie van de relais wordt gewoonlijk aangegeven op de binnenkant van de warmtepomp elektriciteitskast.

Share This Post