Index / Tuin / Hoe kan ik de brandstofleiding vervangen in een Husqvarna 136

Share This Post

Tuin

Hoe kan ik de brandstofleiding vervangen in een Husqvarna 136

De brandstof lijn op een Husqvarna 136 kettingzaag verbindt de brandstoftank met de carburateur. Het laat de juiste hoeveelheid brandstof aan de inlaatklep bereiken de carburateur, voordat de brandstof verder naar de mengkamer voor de ontsteking. De

AdvertisementDe brandstof lijn op een Husqvarna 136 kettingzaag verbindt de brandstoftank met de carburateur. Het laat de juiste hoeveelheid brandstof aan de inlaatklep bereiken de carburateur, voordat de brandstof verder naar de mengkamer voor de ontsteking. De brandstofleiding is een kleine slang die krijgen geknikt kunnen, geknepen of losgeraakt van de carburateur. Verder nog steeds, kan deze slang verstopt raken door zaagsel, vuil of gedroogde-up gas als het brandstoffilter niet goed werkt.

Wat je nodig hebt

 • Goedgekeurde brandstoftank

  schroevedraaier

  Punttang

  Schaar

  bar olie

  Metalen haak (ijzerdraad)

  Vervanging brandstoffilter

Open de tankdop en giet het resterende gas in de tank. Leeg het gas in een goedgekeurde jerrycan brandstof. Start de kettingzaag, als je kunt, en laat het opraken van gas.

Draai de vier bevestigingsschroeven dat de cilinder deksel op zijn plaats houden over de luchtfilter en de carburateur. De cilinder deksel zit op de top, in-tussen de starter deksel en de bar te dekken. Verwijder de schroeven en dekken uit de motor.

Draai de bout of het luchtfilter op zijn plaats houdt, met behulp van uw handen. Trek het luchtfilter uit de montageplaat. Haak de brandstofleiding van de elleboog aansluiting op de carburateur, met behulp van de naald-nosed tang.

Buig een uiteinde van de metalen draad in een haak. Bereiken in de tank en pak de brandstoffilter en de brandstofleiding met de metalen haak. Trek het brandstoffilter en de brandstofleiding en uit de tank. Pak het uiteinde van de brandstofleiding met de naald-nosed tang en trek hem uit de tank.

Meet een 6-inch stuk van de nieuwe brandstof lijn. Afgesneden van de lijn van de rol. Taps ene uiteinde van de brandstofleiding naar een hoek van 45 graden. Steek het rechte einde van de metalen haak in de brandstofleiding. Smeer de buitenste randen van de slang met een beetje bar olie.

Plaats de haak en brandstofleiding in de tank. Druk beide componenten beneden door het gat in de tank. Blijf duwen totdat de lijn steekt uit door de carburateur. Trek het blootgestelde uiteinde in de richting van de elleboog aansluiting op de carburateur. Afgesneden van de taps toelopende einde.

Laat ongeveer 1 tot 2 centimeter in de tank en afgesneden van de overtollige brandstof lijn in de tank met de schaar. Plaats het mondstuk van het nieuwe brandstoffilter in het uiteinde van de brandstofleiding. Stel ze in de tank.

Haak de brandstofleiding een back-up aan de elleboog aansluiting op de carburateur. Schroef het luchtfilter terug op zijn plaats. Stel de cilinder en draai de schroeven op zijn plaats. Vul de kettingzaag met vers-gemengde brandstof.

Hints

Om prestaties van de motor te verhogen, vervang het brandstoffilter elke keer dat u de brandstofleiding te vervangen.

Wees altijd voorzichtig bij het werken met de brandstof, want het is licht ontvlambaar.

Share This Post