Index / Cars / Hoe kan ik de Belten verandering op een 1995 Nissan Pickup

Share This Post

Cars

Hoe kan ik de Belten verandering op een 1995 Nissan Pickup

De harde lichaam Nissan pick-ups werden gebouwd tussen 1986 en 1997. De 1995 Nissan Pickup is uitgerust met twee aparte riemen die alle van de motor onderdelen te bedienen. De eerste band is een serpentineaandrijvingen en de tweede band is een v-snaa

Advertisement

De harde lichaam Nissan pick-ups werden gebouwd tussen 1986 en 1997. De 1995 Nissan Pickup is uitgerust met twee aparte riemen die alle van de motor onderdelen te bedienen. De eerste band is een serpentineaandrijvingen en de tweede band is een v-snaar. Deze banden werken de dynamo, stuurbekrachtigingspomp, airco compressor en de ventilator tegelijkertijd. Na verloop van tijd de serpentineaandrijvingen en de v-snaar zal rafelen en crack. Wijzig de band als de rafelen of scheuren blijkt te voorkomen dat de banden breken.

Wat je nodig hebt

3/8-inch schijf breaker bar

Metric socket set

3/8-inch schijf ratel

nieuwe banden

Vervangen van de Serpentine Belt

Open de motorkap en noteer de serpentineaandrijvingen routing diagram. Dit schema bevat de instructies voor de serpentineaandrijvingen wordt gerouteerd rond elke katrol. Gebruik dit diagram om de juiste route van de nieuwe riem rond de poelies.

zoek de serpentineaandrijvingen op de voorkant van de motor. De serpentineaandrijvingen is een enkele band met ribben aan de binnenzijde van de riem die reizen binnenkant van de poelies. De serpentineaandrijvingen wordt aangetrokken door een veerbelaste spanner aan de linker kant van de motor. Gebruik de boutkop of de schijf is bevestigd aan de onderzijde van de spanner om de spanning van de riem te halen.

Plaats een metrische stopcontact en een breker bar op de spanrol bout. Draai de breaker bar tegen de klok in om de spanning van de gordel los te maken. Schuif de gordel off van de spanrol en laat de breaker bar.

Trek de serpentineaandrijvingen uit de andere accessoire katrollen en uit de motorruimte. Route de nieuwe serpentineaandrijvingen rond dezelfde poelies zoals beschreven door de band routingdiagram. Doe de breker bar en het stopcontact terug op de spanrol bout. Draai de breaker bar tegen de klok in en schuif de nieuwe riem rond de spanrol. Laat de breaker bar en verwijder deze uit de motorruimte.

Het vervangen van de V-snaar

Zoek de v-snaar die wordt geleid rond de resterende accessoire katrollen. De V-riem wordt gespannen door een stelsteun bovenop de dynamo. Draai de bout in het midden van de aanpassing beugel met een ratel en een metrische stopcontact.

Maak de top dynamo bevestigingsbout met de ratel en stopcontact.

Draai de afstelbout aan het einde van de stelsteun linksom totdat de riem los. Trek de gordel uit de accessoire katrollen en uit de motorruimte.

Leid de nieuwe V-riem rond de accessoire katrollen. Span de riem door het draaien van de stelbout met de klok mee met de ratel en stopcontact. Controleer de spanning van de band door naar binnen te duwen op de band met uw hand. De band mag niet meer dan een halve inch speling hebben. Stel de band zolang tot een halve inch van spanning in de band te krijgen. Draai de bout in het midden van de aanpassing beugel en de top dynamo bevestigingsbout met de ratel en stopcontact.

Draai de motor voor vijftien tot twintig seconden. Zet de motor af en controleer de riemen. Zorg ervoor dat de serpentineaandrijvingen goed is binnenkant van elke katrol. Zorg ervoor dat de v-snaar is binnenkant van elke katrol en ook controleer de spanning van de V-riem met uw hand. Sluit de kap.

Hints

De bandspanning voor de v-snaar kan ook worden gecontroleerd met behulp van een riem spanning controle-instrument dat kan worden gevonden op bijna alle auto-onderdelen winkels.

Houd alle gereedschappen en handen uit de buurt van de motor terwijl deze wordt uitgevoerd.

Share This Post