Index / tech / Hoe kan ik CentOS uitschakelen voor Watchdog Linux Grub

Share This Post

tech

Hoe kan ik CentOS uitschakelen voor Watchdog Linux Grub

De Linux-kernel, gemeenschappelijk voor alle distributies zoals CentOS, is voorzien van een dodemansknop functie genaamd de "waakhond". Normaal gesproken is de kernel velden honderden processor onderbreekt per seconde. Als de watchdog configurat

Advertisement

De Linux-kernel, gemeenschappelijk voor alle distributies zoals CentOS, is voorzien van een dodemansknop functie genaamd de "waakhond". Normaal gesproken is de kernel velden honderden processor onderbreekt per seconde. Als de watchdog configuratie beschikt over de juiste code in de Grub of bootloader, configuratiebestand, de waakhond herstart automatisch de computer als vijf seconden zonder enige onderbreking. De aanname is dat een dergelijke lange interrupt-vrije tijd houdt in dat het systeem is gecrasht. Echter, moet u de waakhond functie op uw CentOS computer voor kernel code compatibiliteit uit te schakelen.

Druk, op hetzelfde moment, "Ctrl" Alt "en" F1 "naar een tekst-mode login prompt te brengen, vervolgens aanmelden bij de computer met behulp van uw reguliere gebruikersnaam en wachtwoord. CentOS toont een command shell prompt.

Typ het commando "sudo -i" - zonder de aanhalingstekens - in de shell prompt en druk op 'Enter', typ uw wachtwoord in en druk op "Enter" opnieuw. privileges van de shell worden verheven tot superuser-niveau.

Lanceer een tekstverwerker op de file "/boot/grub/grub.cfg" en zoek naar lijnen die de parameter "nmi_watchdog = 1" of "nmi_watchdog = 2." Wis alle gebeurtenissen u te vinden. Bijvoorbeeld, als de lijn leest "kernel /vmlinuz-2.6.18-128 ro root = / dev / sdc nmi_watchdog = 1," veranderen in "kernel /vmlinuz-2.6.18-128 ro root = / dev / sdc. "

Sla de huidige inhoud van "/boot/grub/grub.cfg" en verlaat de editor.

Herstart de computer CentOS. De waakhond is nu uitgeschakeld.

Share This Post