Index / Cars / Hoe kan ik ATV Ignition Pickup Coils Test

Share This Post

Cars

Hoe kan ik ATV Ignition Pickup Coils Test

Problemen met een mogelijke ATV start probleem op door het testen van de ontsteking pickup coils. Binnen in de bobines cilindrische behuizing bestaat twee spoelen van draad, of pickups, de zogenaamde primaire spoel en de secundaire spoel. De primaire

AdvertisementProblemen met een mogelijke ATV start probleem op door het testen van de ontsteking pickup coils. Binnen in de bobines cilindrische behuizing bestaat twee spoelen van draad, of pickups, de zogenaamde primaire spoel en de secundaire spoel. De primaire spoel ontvangt spanning van de ATV batterij. De secundaire spoel stuurt spanning naar de bougies dat de motor te starten. Elke spoel heeft een specifieke operationele weerstand door de fabrikant opgegeven. Deze weerstand voorkomt dat te veel elektrische stroom passeert door de draad, zodat de juiste spanning kan worden bereikt door het contact pick-up spoelen.

Wat je nodig hebt

Digitale multimeter

Bevestig de zwarte (negatieve) kabel van de multimeter naar de buitenste, negatieve pool van de bobine.

Sluit de rode (positieve) lead van de multimeter naar de buitenste, positieve pool van de bobine. Draai het lezen draaiknop op de multimeter om ohm om de weerstand van de primaire pickup spoel te meten. (De Griekse letter omega geeft ohm.) Als de lezing op de multimeter scherm verschilt van die vermeld in de handleiding, de bobine is defect.

Maak de zwarte multimeter kabel, dan bevestig deze aan het centrum, negatieve pool van de bobine. De lezing op de multimeter scherm komt overeen met de weerstand van de secundaire opneemspoel. Een ohm lezen verschilt van die vermeld in de handleiding van de ATV's wijst op een behoefte aan vervanging.

Share This Post