Index / Huis / Hoe Indoor Houten balken Behandel

Share This Post

Huis

Hoe Indoor Houten balken Behandel

Indoor houten balken zijn meestal bedoeld voor het dak van een huis te ondersteunen. Ze kunnen zich vanaf de vloer tot het plafond als een kolom of balken langs het plafond. Net als alle houten oppervlakken, de balken zijn gevoelig voor normale slijt

AdvertisementIndoor houten balken zijn meestal bedoeld voor het dak van een huis te ondersteunen. Ze kunnen zich vanaf de vloer tot het plafond als een kolom of balken langs het plafond. Net als alle houten oppervlakken, de balken zijn gevoelig voor normale slijtage. Dit omvat een geleidelijk verlies van kleur en dichtheid of zelfs scheuren in de tijd. Om deze natuurlijke gebeurtenissen te voorkomen, behandelen hout met een vlek en lak te behouden en te beschermen.

Wat je nodig hebt

 • Veiligheidsbril

  Stof masker

  100-grit schuren spons

  Stofdoek

  Tack doek

  beits

  roeren stok

  2 borstels

  Vod

  schuren sealer

  Korrel 280 schuren spons

  hout vernis

  rag Painter's

  schuim borstel

Bescherm uw ogen met een veiligheidsbril en draag een stofmasker bij werkzaamheden aan een balk overhead. Schuur het hout met een 100-grit schuren spons totdat deze er homogeen saai. Dit bereidt het oppervlak voor het kleuren terwijl het elimineren van vuil, vlekken en andere oneffenheden.

Bestuif de balk aan de korrel die het gevolg is van het schuren te verwijderen. Veeg het af met een tack doek om de rest van het zaagsel reinigen.

Roer een blikje beits met een roerstok voor alle inhoud grondig mengen tegen de bodem van de houder. Verzadigen het hout met een gelijkmatige laag met behulp van een natuurlijke borstel of verfroller om zelfs uit natuurlijke kleur van het hout. Snel veeg het overtollige product voordat het droogt.

Bestrijk een enkele laag van het schuren sealer over de vlek wanneer het 's nachts droog is. Gebruik lange, heen-en-weer slagen voor een nog dekking. Zodra de vacht droog is om aan te raken, het glad grondig met een korrel 280 schuren spons.

Seal en de bescherming van gereviseerde afwerking van de bundel met behulp van een polyurethaan hout vernis. Breng het product met een schilder doek of schuim applicator borstel. Laat het 's nachts te genezen, dan zand de jas met de 280-grit spons.

Herhaal deze procedure voor tenminste één tot twee lagen vernis om het vocht in het hout te verzegelen. Laat de toplaag ongeschuurd.

Share This Post