Index / Sport en fitness / Hoe het opzetten van een Drag Baitcaster

Share This Post

Sport en fitness

Hoe het opzetten van een Drag Baitcaster

Vissers die zich richten vissoorten zoals bas, muskies, snoek en walleyes gebruiken baitcast rollen. Hoewel dergelijke rollen zijn ontworpen om zware lijn hanteren en vangen grote vissen, moeten vissers de weerstand goed is ingesteld of het risico da

AdvertisementVissers die zich richten vissoorten zoals bas, muskies, snoek en walleyes gebruiken baitcast rollen. Hoewel dergelijke rollen zijn ontworpen om zware lijn hanteren en vangen grote vissen, moeten vissers de weerstand goed is ingesteld of het risico dat een grote vis te breken hun lijn. Een goed ingesteld drag laat de lijn van de spoel af te komen wanneer een vis trekt hard genoeg en kan het verschil tussen de landing of het verlies van de vis van een mensenleven. Sportvissers kunnen de drag on the fly aan te passen, dus als een vis in het bijzonder hard vechten, kunnen de vissers de weerstand los te maken.

Wat je nodig hebt

Vislijn

Vis hengel

Vis aas

Draai de luchtweerstand zo strak als het zal gaan. De rem op een baitcaster is de ster-vormig stuk op het handvat van de haspel. Draaien met de klok mee zal slepen scherpen,

Zorg ervoor dat de weerstand goed werkt door te trekken aan de vislijn. Als de weerstand goed is bijgesteld, kunt u geen lijn trekken uit de klos zijn.

Maak de sleep door linksom te draaien. Ga door het losdraaien van de sleep totdat het goed is ingesteld. U weet dat is het geval wanneer het duurt een stevige ruk aan de spoel lijn vrij te veroorzaken.

Hints

Het is een goed idee van de sleep te hebben ingesteld strak wanneer casting; een sleep die los is ingesteld kan uw hookset belemmeren. Na de hookset, draai de weerstand als de vis is het maken van runs of anderszins maakt je denk dat het misschien de lijn te breken.

Als u gebruik maakt van gevlochten lijn, zorg ervoor dat de luchtweerstand wordt altijd los genoeg dat er een ruk aan de lijn zal de spoel lijn vrij te stellen. In tegenstelling tot andere soorten vislijn, gevlochten lijn heeft geen rek, dus als je drag is te strak en zal elke lijn niet vrijgeven, kan dit ertoe leiden dat de haken aan uit te scheuren van de bek van de vis.

Als u de drag vast of los terwijl het bestrijden van een vis, wees niet te krijgen van de lijn rond je vinger of hand als je het doet.

Share This Post