Index / Huis / Hoe het ontwerpen van een dak Truss

Share This Post

Huis

Hoe het ontwerpen van een dak Truss

Het dak truss systeem is een van de meest cruciale onderdelen woningbouw. Om het goed te doen, moet een stabiele constructie model worden gemaakt. Afgezien van persoonlijke voorkeur moet de stijl van het vakwerk zijn ontworpen dat het dak van de woni

AdvertisementHet dak truss systeem is een van de meest cruciale onderdelen woningbouw. Om het goed te doen, moet een stabiele constructie model worden gemaakt. Afgezien van persoonlijke voorkeur moet de stijl van het vakwerk zijn ontworpen dat het dak van de woning goede ondersteuning. Een stevige truss systeem zal helpen zorgen voor de levensduur en de veiligheid van het huis.

Wat je nodig hebt

  • blauwdruk papier

    Truss design software

Beslis over een materiaal om te gebruiken voor het bouwen van uw truss systeem. Verschillende materialen zoals staal en hout worden vaak gebruikt dakspanten ontwerpen. De meest populaire bouwmateriaal voor de spanten is hout. Wood is gekozen vanwege de betaalbaarheid en betrouwbaarheid in de woning van de bouw. Architecten meestal raden het gebruik van een houten dak truss-systemen meer dan ander materiaal om te helpen bij ondersteuning. Lichtgewicht stalen balken fungeren als een duur alternatief, maar zijn brandwerende en robuust in vergelijking met hout.

Het bepalen van een truss systeem komt neer op hoeveel gewicht en stress het dak moeten ondersteunen. Met een bepaald patroon, het truss systeem is in staat om meer moeilijke omstandigheden te weerstaan. Minder hout is goedkoper, maar kan leiden tot een kortere levensduur van truss frame. Dak spanten kan opstaan ‚Äč‚Äčtegen harde wind en orkaan voorwaarden indien correct gebouwd. Het ontwerp is de sleutel bij het voorkomen van een dakconstructie die niet tegen verhoogde druk en stress.

Het truss ontwerp van het systeem moet worden beschreven op een papieren document. Gebruik ofwel direct beschikbaar blauwdruk vellen of een computer truss ontwerp programma. Trek het frame van het huis, rekening houdend met de ruimte voor de spanten. Zorgen afstand gelijk tussen elk spant zodat ze allemaal dezelfde hoeveelheid druk te weerstaan. Elke truss moet het frame rechtstreeks te ontleden in de helft, het maken van een hoek van 90 graden. Dit zorgt voor een steviger frame en verlaagt de kans op instorten. Een laatste exemplaar moet worden aangetoond dat uw architect.

Hints

De hoogte van de bundel is afhankelijk van de vraag of een zolder wordt aangelegd. De meeste truss ontwerpen vandaag laten geen ruimte voor een hulpprogramma ruimte.

Houd locatie in gedachten. Gebieden gevoelig voor slecht weer en harde wind, zoals kustgebieden, kan een sterker truss systeem dan de gebieden waar het weer rustig is nodig.

Alvorens te beslissen over een definitieve dak truss ontwerp, leren van de plaatselijke bouwvoorschriften. Sommige gebieden kunnen niet het soort gewenste truss, zoals het gemeenschappelijk driehoekige model mogelijk te maken.

Share This Post