Index / Cars / Hoe het Lichaam van een Chevy Truck Identificeer

Share This Post

Cars

Hoe het Lichaam van een Chevy Truck Identificeer

In de loop der jaren Chevrolet trucks zijn aangeboden in verschillende carrosserievarianten - van pick-ups, bestelwagens en bedrijfsvoertuigen. Het identificeren van Chevrolet truck lichamen is een kwestie van het decoderen van de relevante delen van

AdvertisementIn de loop der jaren Chevrolet trucks zijn aangeboden in verschillende carrosserievarianten - van pick-ups, bestelwagens en bedrijfsvoertuigen. Het identificeren van Chevrolet truck lichamen is een kwestie van het decoderen van de relevante delen van het Voertuig Identificatie Nummer of VIN. De VIN-systeem werd geconsolideerd in 1981 en gaat verder als een gestandaardiseerde 17-positie code, universeel voor alle autofabrikanten. Voorheen werden verschillende systemen gebruikt door individuele fabrikanten en aangezien deze codes door de jaren heen veranderd, verschillende codes vereisen verschillende decodering technieken.

Wat je nodig hebt

Chevrolet VIN decodering lijst

Zoek de VIN tag. Afhankelijk van het jaar truck in kwestie, is het gelegen ofwel in de bestuurderszijde deurstijl of op de hoek van het dashboard van de bestuurder. Als zich op het dashboard, wordt het best bekeken door de voorruit. Als de truck is eerder dan 1981, het VIN is 11 posities, indien later, 17 posities.

Ontcijferen van de pre-1981 VIN. Volgens Chuck's Chevy Truck Pages, de eerste zes posities van de 11-cijferige VIN zijn de belangrijkste en meest identificeren, in orde; de divisie, het type chassis, motor aanwijzing, series, lichaam stijl en modeljaar. Het voorbeeld, CKL149F-100000, is een 1979 Chevy vierwielaandrijving, half-ton pick-up, vervaardigd in Flint, Michigan. De zevende positie identificeert de assemblagefabriek en de resterende zes cijfers zijn opeenvolgend productienummer van het voertuig.

Decoderen van de post-1981 VIN. Het belangrijkste orgaan identificatie gedeelten van de 17-plaatscode zijn positie vijf tot zeven. Deze posities aan te wijzen, in volgorde, van het type chassis, auto-serie en het type lichaam. Een VIN met posities vijf tot zeven lezen "C13" is een twee-wheel drive full-size 1500 pick-up met een vier-deurs cabine.

Bepaal het model voertuig jaar. De tiende positie van de VIN identificeert het modeljaar. Vinguard.org geeft het modeljaar codes, beginnend met "L" voor 1980, de lijst vordert alfabetisch, over te schakelen naar een numerieke code, dan terug. De letters "I", "O", "Q", "U", "Z" en het cijfer "0" worden nergens gebruikt in de VIN. Het jaar 1990 wordt aangegeven met "Y" terugkeer naar "1" van 1991 het jaar 2000 met "A" aangeduid

Share This Post