Index / Cars / Hoe herken ik het Wanneer Voor- Struts moeten worden vervangen

Share This Post

Cars

Hoe herken ik het Wanneer Voor- Struts moeten worden vervangen

Er zijn drie relatief eenvoudige tests uit te voeren op uw voertuig om u te helpen bepalen of de voorste veerpoten moet worden vervangen. Een andere overweging voor het uitvoeren van de tests is de leeftijd van de steunen en de kilometerstand van het

Advertisement

Er zijn drie relatief eenvoudige tests uit te voeren op uw voertuig om u te helpen bepalen of de voorste veerpoten moet worden vervangen. Een andere overweging voor het uitvoeren van de tests is de leeftijd van de steunen en de kilometerstand van het voertuig. Fabrikanten raden vervangen van de onderdelen van de ophanging (schokken en stutten) om 30.000 tot 50.000 mijl naar de prestaties van de schorsing van uw auto te optimaliseren.

Wat je nodig hebt

Floor jack

steunpoot

wheel chock

Stoten de voorwielophanging voor de eerste test. Doe dit door het plaatsen van een knie op de voorbumper en vervolgens verspreiden van je gewicht aan die knie. Leun je gewicht op de knie en stuiteren het voertuig naar beneden om het te krijgen schommelen. Nadat de auto stuitert op zijn eigen, stoppen en weg te stappen en proberen te tellen hoeveel keer het stuitert nadat je gestopt. Meer dan twee bounces in een op- en neergaande beweging wordt zwak beschouwd.

Neem de auto voor een rit en kies een hobbelige weg. Kijk voor springerigheid en slechte vering handling, en luister naar een clunking geluid aan de voorkant. Dit zou een indicatie van de steun (s) dieptepunt tijdens het manoeuvreren zijn. Relatief kleine bultjes die create clunking in de front-end of strut is een duidelijke indicatie van zwakte.

Kijk naar de voorkant van de auto om te zien of de ene kant leunt in meer dan de andere. Dit kan een aanwijzing zijn er ten minste één zwak strut in het front.

Plaats het voertuig in Park op een verharde, vlakke oprit of in een garage. Trek de handrem aan en zet een wiel chock achter een van de achterbanden. Til de front-end, de ene kant in een tijd (je hoeft niet de hele as te tillen), met behulp van de vloer jack. Plaats de steunpoot op een veilige plaats. Inspecteer en raak de as en de behuizing van de strut. Controleer op tekenen van de hydraulische vloeistof vanuit de steun lekt op de as van de steun. Het zal een vettig aanvoelen. Als u live op of rijden op onverharde of stoffige wegen, aangekoekt vuil, zand en vuil zijn een andere veelbetekenende teken dat het lekt. Hoewel je niet kunt vertellen hoe veel vocht is achtergebleven in de steun, zal een lekkende strut niet stoppen met lekken en moet binnenkort worden vervangen. Ook lopen je handen op en neer de veer en controleer op gebroken of knapte veren.

Til en controleer de steun aan de andere kant. Enkel omdat een stut of niet lekt betekent niet dat de andere zal in dezelfde vorm. Echter, het is altijd aan te raden om het even welke onderdelen van de ophanging in paren vervangen.

Share This Post