Index / Huisdieren / Hoe herken ik het verschil tussen een Man & Vrouw Schildpad van de Doos

Share This Post

Huisdieren

Hoe herken ik het verschil tussen een Man & Vrouw Schildpad van de Doos

De doos schildpad is de meest voorkomende land schildpad in de dierenhandel vandaag. Hun naam is afgeleid van hun scharnierende shell, die ze kunnen helemaal dicht rond hun benen, hoofd en staart te verbergen voor roofdieren. Box schildpadden seksuee

Advertisement

De doos schildpad is de meest voorkomende land schildpad in de dierenhandel vandaag. Hun naam is afgeleid van hun scharnierende shell, die ze kunnen helemaal dicht rond hun benen, hoofd en staart te verbergen voor roofdieren. Box schildpadden seksueel dimorf, wat betekent dat ze verschillen in grootte en het uiterlijk tussen volwassen mannen en vrouwen van dezelfde soort vertonen.

Verschil in grootte

Hoewel mannelijke en vrouwelijke doosschildpadden verschil in grootte vertonen, het verschil klein en afmetingen vallen overlappen. Mannetjes variƫren tussen 4,44 en 6,14 cm in rugschild - top shell -. Lengte terwijl de wijfjes in de range van 4,35-5,97 inches vallen Vrouwtjes zijn zwaarder, met een gewicht van 9,10 oz. en 1 pond 5,90 oz., terwijl mannetjes wegen tussen 8.82 oz. en 1 pond 5.27 oz.

Oogkleur

Een meer betrouwbare, maar nog steeds onvolkomen methode voor het bepalen van het geslacht in doosschildpadden is om oogkleur te onderzoeken. Ongeveer 80 procent van de vrouwtjes hebben bruine ogen, terwijl 90 procent van de mannetjes hebben rode ogen. In het algemeen, hoe helderder de kleur van de ogen, hoe groter de kans de schildpad is een mannelijke.

Body and Head Kleuring

Zoals in vele soorten vogels, doosschildpadden vertonen kleuring verschillen die belangrijk zijn voor het aantrekken van mates zijn. Man doosschildpadden hebben helderder kleur dan vrouwen, vooral de gele, rode of groene die op de hoofden mannetjes 'verschijnt. Man doosschildpadden 'koppen zijn vaak groter en meer blokvormige dan die van vrouwen.

Shell Verschillen

De individuele "stukken" van een shell die je kunt zien op een doos schildpad zijn schubben genoemd. Op mannelijke doosschildpadden, de achterkant schubben van de schaal, het dichtst bij de opening gebied, zijn vaak omhoog opgelaaid terwijl schubben vrouwtjes 'vertonen geen affakkelen of een neerwaartse afronding. Op de plastron - de buik-kant van de schaal - de staart vertoont vaak een concave afronding op mannetjes die helpt als hij mounts een vrouw. Deze eigenschap is aanzienlijk minder vaak voor bij vrouwen - hun plastrons zijn plat.

Achter Claws

Het onderzoeken van de achterste teennagels op een doos schildpad is een andere manier om het geslacht te bepalen. Terwijl de vrouwelijke doosschildpadden hebben lange, slanke achterste klauwen, mannetjes zijn vaak meer stout en gebogen. Dit helpt ook bij het koppelen rituelen en activiteiten.

Tip

Neem uw huisdier naar een herpetologist - een reptiel wetenschapper - of dierenarts voor de huisvesting van de schildpad met anderen van dezelfde soort. Mannetjes vaak niet goed opschieten in dezelfde behuizing, zodat het kennen van de juiste geslacht van uw schildpad is belangrijk voor huisvesting overwegingen. Uw Herp deskundige of dierenarts kan het geslacht genetisch indien nodig bepalen.

Share This Post