Index / Tuin / Hoe herken ik het verschil tussen een kornoelje en een Peer van Bradford

Share This Post

Tuin

Hoe herken ik het verschil tussen een kornoelje en een Peer van Bradford

Dogwood en Bradford perenbomen delen veel gemeenschappelijke kenmerken. Hun gemeenschappelijke kenmerken kan het vertellen van elkaar uitdagend. Ondanks hun gelijkenissen, Dogwoods en Bradford Peren zijn verschillende soorten. De Bradford peer, of Py

AdvertisementDogwood en Bradford perenbomen delen veel gemeenschappelijke kenmerken. Hun gemeenschappelijke kenmerken kan het vertellen van elkaar uitdagend. Ondanks hun gelijkenissen, Dogwoods en Bradford Peren zijn verschillende soorten. De Bradford peer, of Pyrus calleryiana, is een gecultiveerde variëteit van de Callery peer, terwijl de kornoelje boom, of Cornus florida, behoort tot de familie Cornaceae. Beide bomen zijn voorzien van prachtige witte bloemen en spectaculaire rode bladeren vallen, maar als je weet wat te zoeken, kunt u het verschil tussen de twee te vertellen.

Analyseer de bladeren. Als ze glad en glanzend aan beide zijden, ze behoren tot een Bradford peer. Als de bladeren hebben een beetje wazig oppervlakken en behaarde onderkanten, ze behoren tot een kornoelje.

Let op de bloemkleur. Hoewel beide dogwoods en Bradford peren witte bloesems kan hebben, wat kornoelje bloeit voorzien van roze bloemblaadjes.

Neem een ​​kijkje op de vrucht. Als uw boom produceert fruit dat lichtroze wanneer rijp, het is een Bradford peer. Kornoeljes leveren een helder rood fruit.

Test het hout kracht. Bradford peren bezitten zwakke hout dat scheuren en gemakkelijk splitst, terwijl kornoelje hout is stevig en close-korrel.

Share This Post