Index / Huis / Hoe herken ik het verschil tussen 110V en 220V

Share This Post

Huis

Hoe herken ik het verschil tussen 110V en 220V

Elektriciteit is onmisbaar in ons leven, onze huizen geleverd via transformatoren, en omgezet voor residentieel gebruik. Elk huis heeft twee lijnen van de lokale transformator leveren van stroom, en één regel voor de terugkeer van de huidige terug na

AdvertisementElektriciteit is onmisbaar in ons leven, onze huizen geleverd via transformatoren, en omgezet voor residentieel gebruik. Elk huis heeft twee lijnen van de lokale transformator leveren van stroom, en één regel voor de terugkeer van de huidige terug naar de transformator. De twee lijnen die stroom leveren aan 120 Volt gelijk totaal 240 volt. Er zijn een aantal relatief fail-safe werkwijzen voor het identificeren van het verschil tussen 110 volt en 220 volt bedrading.

Wat je nodig hebt

  • Klien gereedschap voltage tester

Identificeer de soort draden die moeten worden getest. Als het een dikke kabel met zware gauge draad zoals 6-3wg, zal het 240-volt. Anders alleen naar de kabel is niet voldoende omdat dezelfde soort en omvang van draad kan worden gebruikt in beide gevallen soms. Bij de behandeling van 120v, zal er een positieve draad met de huidige, een neutrale draad en een grond. Echter, bij de behandeling van 240v, zijn er twee positieve draden met de huidige, een aardingskabel, maar geen neutrale draad.

Gebruik een voltage tester ook bekend als een "wiggy" om te bepalen of u te maken met een 110V of 220V aangedreven lijn. Het is belangrijk op te merken dat de termen 110v en 220v zijn verouderd en zijn vervangen door respectievelijk 120v en 240v.

Neem de rode sonde en raak de tip direct naar een van de twee niet-terrein koperdraden. Herhaal hetzelfde proces met de zwarte sonde, maar zorg ervoor dat aan te sluiten op de andere niet-geaarde koperdraad. De meter van de spanning tester zal u vertellen of de stroom die door de draad is 120V of 240V.

Gebruik krachtige items zoals een elektrische wasdroger, airconditioning of centrale verwarming alleen 240V circuits. De reden hiervoor is dat meer versterkers en stroom kan worden getrokken uit 240v dan van 120V.

Gebruik alleen kleine voorwerpen zoals mixers, opladers, televisies en stereo-installaties voor huishoudelijke pluggen die alleen een 120V stroom. Daarom, indien geschokt 240v vs. 120v, met name wanneer het apparaat trekkracht, zal veel meer pijn.

Hints

Zorg ervoor dat u voorzichtig te zijn bij het werken met levende draden. Zorg ervoor dat alle ringen of sieraden voorafgaand aan het werken met elektriciteit te verwijderen. Als er een ongeluk zou gebeuren, dan zou de metaal uit de sieraden worden flash-gebakken om uw huid / bot vereisen chirurgische verwijdering.

Share This Post