Index / Hobby's, Games & Toys / Hoe herken ik het tijdperk van antieke meubelen

Share This Post

Hobby's, Games & Toys

Hoe herken ik het tijdperk van antieke meubelen

Het bepalen van de leeftijd van antieke meubelen is geen exacte wetenschap, maar er zijn bepaalde indicatoren van de leeftijd tot uiting in meubels. Hoe een stuk is opgebouwd is een gemeenschappelijke actie van de leeftijd. Je moet kijken naar de sch

Advertisement

Het bepalen van de leeftijd van antieke meubelen is geen exacte wetenschap, maar er zijn bepaalde indicatoren van de leeftijd tot uiting in meubels. Hoe een stuk is opgebouwd is een gemeenschappelijke actie van de leeftijd. Je moet kijken naar de schroeven, spijkers, hout, verbinden en hardware. De toestand en kwaliteit van materialen worden gebruikt om de leeftijd van een stuk te meten. De slijtage van een meubel helpt ook om zijn leeftijd te vertellen. Een legitieme antieke is honderd jaar of ouder. Het moet een beetje van de littekens te tonen voor zijn tijd. Hier zijn een paar tips over hoe je de leeftijd van een meubelstuk te bepalen.

Wat je nodig hebt

Meetlint Flashlight

Meet het tafelblad voor ronde tafels. Hout krimpt na verloop van tijd, en slechts in één richting. Round tafelbladen moet worden uit rond, wat betekent dat ze moet iets ovaal. Meet het tafelblad van boven naar beneden en van links naar rechts. U moet een waarneembare hoeveelheid verschil tussen de twee metingen.

Verwijder een lade in cabintry. De hoeken moeten aan elkaar worden afgestemd. Als u een grote zwaluwstaart, kon het stuk begin van de achttiende eeuw. Tegen de negentiende eeuw werden meubelmakers met behulp van een aantal kleinere zwaluwstaarten aan de zijkanten van lades samen te voegen. Kijk naar het vakmanschap van de zwaluwstaarten. Als elke zwaluwstaart is dezelfde grootte en gelijkmatig verdeeld, werden ze vervaardigd op een machine. Dit zet uw stuk in het Victoriaanse tijdperk op zijn vroegst.

Kijk naar de nagels gebruikt bij de constructie van het meubelstuk. Als u niet in staat om de nagels te verwijderen bent, goed kijkt, met behulp van een vergrootglas op de nagel hoofd. Als het vierkant, maar niet perfect zo, en versleten dun, kan het betekenen dat uw stuk werd gebouwd voor 1820. Als het hoofd is vierkant, maar toont weinig tekenen van slijtage, dan is de nagels zijn geen goede indicator op dit stuk.

Kijk naar de schroeven. Is het slot uit het midden? Zo ja, kan de schroef met de hand gemaakt zijn. Handgemaakte schroeven werden gebruikt tot ongeveer 1815. U moet een schroef te verwijderen en te onderzoeken het zeker het is handgemaakt te zijn. Het snijden van de as moet oneven zijn en het uiteinde afgestompt plaats gerichte. Als u een schroef die gelijkmatig met een puntig uiteinde en weinig slijtage aan de as wordt gesneden te zien, het stuk is waarschijnlijk een reproductie en kan minder dan 100 jaar oud zijn.

Controleer de gebieden rond de handgrepen. Zijn ze meer versleten dan de rest van het stuk? Pak de handgreep. Kijken waar de huid in contact komt met de handgreep en het gebied eromheen. Jaren en jaren van behandeling en contact met de huid olie moet een patina te laten op zowel de handgrepen en het omliggende bos.
Kijk hoe de handgrepen en scharnieren werden vastgezet op het stuk. Is de aard van de schroef of nagel overeenkomt met het tijdperk van de stijl van de hardware vertegenwoordigt? Als de schroeven nieuwere getoond of de stijl van de hardware verschilt van de stijl van de rest van het stuk, de hardware is niet langer een goede indicator.
De hardware op meubel kan worden gebruikt om het stuk, het bezorgen origineel hardware. De stijl zal u vertellen welke periode het stuk staat, maar er zijn letterlijk honderden verschillende stijlen gebruikt door de eeuwen heen. Vertrouw niet alleen op hardware stijl om een ​​stuk op heden.

Kijk op de onderkant of achterkant van het stuk. Hier vind je een oppervlakte van ruw hout. Gebruik je zaklamp hier om te onderzoeken achter lades of de onderkant van het meubilair. Als er cirkelzaag merken, werd het stuk na 1850. Als de zaag merken zijn recht, werd het hout gesneden met een handzaag, daterend het vóór 1850.

Kijk naar de onderzijde van de poten van een stoel. Deze gebieden moeten worden versleten. Sporten moet verkleuring of worden versleten waar je je voeten zou plaatsen. Check out de achterkant van de stoel. Zijn er nicks van dien sloeg tegen de muren voor vele jaren?

Kijk voor verkleuring van warme kommen en gemorste vloeistoffen op de eettafels. Kijk voor de rand om te worden versleten en afgerond. Tafelpoten moet worden gejat uit schoppen en de voeten plat uit gesleept.

Hier worden vermeld zijn slechts een paar snelle tips om te bepalen wanneer een meubelstuk zijn aangebracht. Om te controleren - en certificeren - wanneer er een stuk werd gebouwd, schroeven en spijkers moeten worden onderzocht, scharnieren verwijderd en stukjes fineer afgeschraapt. Maar als je op zoek bent naar een stuk en een snelle idee nodig, deze paar tips zal je verder te helpen.

Hier worden vermeld zijn slechts een paar snelle tips om te bepalen wanneer een meubelstuk zijn aangebracht. Om te controleren en te certificeren, wanneer een stuk werd gebouwd, schroeven en spijkers moeten worden onderzocht, scharnieren verwijderd, stukjes fineer afgeschraapt. Maar als je op zoek bent naar een stuk en een snelle idee nodig, deze paar tips zal je verder te helpen.

Hints

Hier worden vermeld zijn slechts een paar snelle tips om te bepalen wanneer een meubelstuk zijn aangebracht. Om te controleren - en certificeren - wanneer er een stuk werd gebouwd, schroeven en spijkers moeten worden onderzocht, scharnieren verwijderd en stukjes fineer afgeschraapt. Maar als je op zoek bent naar een stuk en een snelle idee nodig, deze paar tips zal je verder te helpen.

Share This Post