Index / Huis / Hoe herken ik een defect FireX

Share This Post

Huis

Hoe herken ik een defect FireX

FireX maakt meerdere detector producten: hitte, rookmelders en koolmonoxidemelders, evenals een combinatie rook / koolmonoxide melder. Alle types zijn beschikbaar als op batterijen, wisselstroom-stroom bediende (AC) of AC met batterij back-up. Een Fi

Advertisement

FireX maakt meerdere detector producten: hitte, rookmelders en koolmonoxidemelders, evenals een combinatie rook / koolmonoxide melder. Alle types zijn beschikbaar als op batterijen, wisselstroom-stroom bediende (AC) of AC met batterij back-up. Een FireX detector heeft een garantie van vijf jaar en heeft een levensverwachting van 10 jaar. Een datum aangeeft waarop het gemaakt wordt op de achterkant van de detector. Als de detector dicht bij de 10-jarige limiet moet worden vervangen.

Houd de testknop op de detector gedurende drie seconden, moet dit aan de bel. Een AC-aangedreven detector moet een groen lampje dat aangeeft dat de unit heeft een goede macht te hebben, zo niet, raadpleeg dan een elektricien. Een batterij-aangedreven of batterij-backup detector piept en heeft een rood lampje knippert vier keer in een minuut de accu bijna leeg aangeven, in welk geval u de batterij moet vervangen. Als u op de testknop en geen alarm niet krijgen, maar de detector geeft een groen licht, als AC-aangedreven (AC is OK), en de batterij wordt niet gespeeld is het lage (geen knipperend rood licht), vervang de detector .

Bepaal welke detector een vals alarm geïnitieerd, in systemen die met elkaar verbonden zijn, door het vinden van de detector die snel rood knippert. Begin uw testen met die eenheid.

Reinig uw detector als het gaat af zonder duidelijke reden. Schakel de stroomonderbreker regelen van de detector, als het AC-aangedreven. Verwijder de melder van zijn mounts door deze linksom te draaien. Koppel de Socketed draden van de detector, indien AC-aangedreven, en haal hem uit het plafond. Eenmaal verwijderd, gebruik dan een kleine platte adapter op een stofzuiger te zuigen uit stof en insecten die kunnen worden veroorzaakt problemen in de detector. Er is een verschil tussen de voorkant en de achterplaat die kan worden gebruikt voor het reinigen. Zoeken naar een klein blikje door het gat dat sleuven daarin heeft, dat de werkelijke detectiemechanisme meeste van reinigingsconcentraat in dat gebied. Het schoonmaken van ten minste tweemaal per jaar wordt aanbevolen door FireX.

Sommige detectoren worden geplaatst in bekende probleem are zoals garages, kelders en zolders, waar stof en insecten kan krijgen in de detector en leiden tot vals alarm. Voor gebieden zoals deze zijn best om een ​​warmte-detector die niet wordt beïnvloed door stof en vuil te gebruiken.

Tijdens een alarm, druk op de testknop zet het alarm in "vals alarm modus" een minder gevoelige detectie modus gedurende ongeveer 10 minuten. Na 10 minuten piept twee keer om u te laten weten dat het is weer teruggekeerd naar de normale modus. Als de melder blijft klinken na het indrukken van de testknop tijdens een alarm schoon, of vervangen, de detector.

Reset een detector door de batterij te verwijderen en het uitschakelen van de stroomonderbreker het regelen van het, als het AC-aangedreven. Houd de testknop totdat hij stopt klinken. Vervang de batterij en zet de stroom weer aan. Sommige melders hebben een "laatste error memory" en moeten worden gereset nadat de batterij vervangen om goed te werken.

Hints

Om te zien of een detector is met AC-motor, batterijen of beide, verwijderen uit het plafond en kijken om te zien of er draden te gaan op een elektrische doos. Er is ook een compartiment waar een batterij in de meeste detectoren kunnen worden geplaatst en worden op de achterkant van de detector. Als het alleen maar heeft draden aan op een elektrische doos is het alleen AC. Als het draden aan de elektrische doos en een batterijvak is AC met reservebatterij. Als het alleen het batterijcompartiment dan is de batterij alleen bediend.

Schakel altijd de stroom uit het voeden van een elektrisch apparaat voor werkzaamheden aan het.

Share This Post