Index / Cars / Hoe heeft Chevrolet aan zijn naam?

Share This Post

Cars

Hoe heeft Chevrolet aan zijn naam?

Sommige bedrijven krijgen hun namen op een creatieve manier of uit de producten die ze beroemd worden, maar Chevrolet, net als vele automakers, kreeg zijn naam in een minder spannende manier. Het was de achternaam van een persoon in verband met het v

AdvertisementSommige bedrijven krijgen hun namen op een creatieve manier of uit de producten die ze beroemd worden, maar Chevrolet, net als vele automakers, kreeg zijn naam in een minder spannende manier. Het was de achternaam van een persoon in verband met het vormen van de onderneming. In een vreemde draai, de man wiens naam aan een van de grootste autofabrikanten in Amerika is bevestigd duurde slechts een paar jaar met het bedrijf.

Geschiedenis Achter de Chevrolet Naam

Chevrolet kreeg zijn naam van de beroemde Buick autocoureur Louis Chevrolet. Louis de krachten gebundeld met William Durant - oprichter van General Motors - om de bouw van de eerste Chevrolet Motor Company voertuig in 1911. Durant ingezet voor de samenwerking, omdat hij dacht dat zijn laatste naam was aangenaam om te zeggen en vanwege de roem erachter. Chevrolet verliet het bedrijf in 1915 onder druk van Durant naar goedkopere auto's te verkopen.

Share This Post