Index / Persoonlijke financiën / Hoe Have Multiple IRA accounts

Share This Post

Persoonlijke financiën

Hoe Have Multiple IRA accounts

IRAS, of Individual Retirement Accounts, zijn een fiscaal bevoordeelde manier om te sparen of beleggen voor hun pensioen. Er zijn verschillende soorten van het IRAS, waaronder traditionele IRAS en Roth IRAS. Misschien wilt u meerdere IRA-accounts als

Advertisement

IRAS, of Individual Retirement Accounts, zijn een fiscaal bevoordeelde manier om te sparen of beleggen voor hun pensioen. Er zijn verschillende soorten van het IRAS, waaronder traditionele IRAS en Roth IRAS. Misschien wilt u meerdere IRA-accounts als gevolg van veranderende fiscale behoeften, of omdat je wilt, of een IRA-account nodig op meer dan één bedrijf. Er is geen limiet aan het aantal IRA-accounts die je kunt hebben. Wel moet de totale bedrag dat u kunt een bijdrage leveren aan al uw IRA accounts niet meer bedragen dan uw bijdrage te beperken. Als u meerdere accounts IRA, moet u georganiseerd om ervoor te zorgen dat je aan alle regels te blijven. U kunt uw IRA bijdragen in een spreadsheet of financiële software bijhouden, of met slechts een stuk papier en een pen.

Wat je nodig hebt

systeem voor het bijhouden IRA bijdragen

Het beheren van meerdere accounts IRA

Kiezen tussen een traditionele en een Roth IRA. Als u een traditioneel IRA eerder geopend en nu wil je een Roth (of vice versa), kunt u een nieuwe IRA te openen en te houden van de oude. Dit kan gebeuren als uw inkomen verandert. Bijvoorbeeld, als u een Roth IRA begon, terwijl je in een lage belastingschijf waren en nu ben je in een hogere belastingschijf, wilt u misschien stoppen bij te dragen aan de Roth en begin bij te dragen aan een traditionele IRA.

Overweeg of u nodig hebt om een ​​nieuwe IRA rekening bij een ander bedrijf te openen, zelfs als u al een hebt. Dit kan gebeuren wanneer u van baan veranderen (en krijg verschillende bedrijf gesponsorde investering keuzes) of wanneer u gewoon besluiten om een ​​andere beleggingsonderneming, beleggingsfondsen bedrijf of commissionair te kiezen.

Overweeg of u wilt bewaren van al uw IRA rekeningen te openen, of combineer ze. De conversies tussen traditionele en Roth IRAS kan ingewikkeld zijn, dus je kan gewoon wilt ze in aparte boekhouding te voeren. Echter, als u een IRA van uw oude bedrijf en u wilt een nieuwe van hetzelfde type te beginnen, wilt u misschien de activa rollover van het oude account nadat u de nieuwe vast te stellen. Dit kan geld besparen op de rekening vergoedingen en minima, en maak uw bijdragen gemakkelijker bij te houden.

Erachter te komen hoeveel u kunt bijdragen aan uw IRAS voor het jaar. Vergeet niet dat dit bedrag geldt voor het totaal van de bijdragen voor al uw IRA accounts. (U kunt geen maximum uit een en dan maximum uit een ander.)

Beslis welke accounts u wilt bijdragen aan. Als je een account hebt van je oude baan en een account van uw nieuwe baan, is dit een gemakkelijke beslissing, omdat je waarschijnlijk bent alleen in aanmerking om bij te dragen aan de nieuwe. Als u kiest voor meerdere accounts in verschillende beleggingen hebben, beslissen hoeveel u wilt toevoegen aan elk een.

Noteer al uw bijdragen in uw investering tracking systeem. Noteer de datum van de bijdrage, het bedrag en het fiscale jaar dat het voor.

Hints

Bij de meeste beleggingsfondsen, hoeft u geen aparte IRA accounts moeten meer dan één fonds bezit. De meeste bedrijven kunt u meer dan één fonds binnen dezelfde account bezitten.

September IRAS, SIMPLE IRAS en Pedagogische IRAS staan ​​los van de traditionele en Roth IRAS. Uw bijdragen aan de traditionele of Roth IRAS mag geen afbreuk doen deze soorten accounts.

Zorg ervoor dat fiscale gevolgen en rekening kosten overwegen bij het maken van beslissingen over IRAS.

Share This Post