Index / Onderwijs / Hoe Graph massa en dichtheid

Share This Post

Onderwijs

Hoe Graph massa en dichtheid

De dichtheid van een stof verwijst naar de verhouding tussen de massa en volume. Stoffen met een hoge dichtheid, zoals lood, hebben veel van de massa per volume-eenheid. Low-density stoffen, zoals polystyreenschuim, een kleine hoeveelheid massa per v

AdvertisementDe dichtheid van een stof verwijst naar de verhouding tussen de massa en volume. Stoffen met een hoge dichtheid, zoals lood, hebben veel van de massa per volume-eenheid. Low-density stoffen, zoals polystyreenschuim, een kleine hoeveelheid massa per volume-eenheid. De dichtheid van een stof gelijk aan de massa gedeeld door zijn volume. Als u nog twee van deze waarden, dan kunt u een algebraïsche vergelijking op te lossen om de derde te vinden. Bovendien, als de massa en het volume van verscheidene monsters van een stof grafiek, de helling van de lijn gelijk aan de dichtheid.

Bereken de waarden voor massa en volume voor al uw monsters. Dichtheid is gelijk aan de massa gedeeld door volume, dus sluit de waarden moet je de derde waarde op te lossen. Bijvoorbeeld, als de massa van een monster is gelijk aan 6 en dichtheid gelijk aan 1,5, 1,5 = 6 / v. De omvang van de steekproef gelijk 4.

Teken de X-as (horizontaal) en Y-as (verticaal). De lijnen moeten snijden in de buurt van de linker benedenhoek van het papier. U hoeft niet naar de andere kwadranten trekken omdat al je waarden positief zal zijn.

Label de X-as "Volume" en de Y-as "Massa" en voeg de verpakkingen, zoals milliliters of grammen. Voeg een titel die de grafiek verklaart, zoals "Density van Substance A."

Verdeel je bijlen in stappen van gelijke grootte en label ze. Bijvoorbeeld, als de waarden voor massabereik van 3 tot 12, de Y-as van de grafiek kunnen omvatten stappen 0-14.

Zet de waarden van de massa en het volume van elk monster. Uw punten moet lineair zijn. Nadat u uw waarden hebt uitgezet, trek een lijn door de punten. De helling van de lijn gelijk aan de dichtheid van monsters.

Share This Post