Index / Cars / Hoe Gas Schokken installeren

Share This Post

Cars

Hoe Gas Schokken installeren

Veel auto's gebruik maken van gas aangedreven schokdempers op hun achterassen te kussen tegen barre toestand van de wegen, en de stabiliteit van het voertuig te bieden op de rijweg snelheden. Deze schokken kunnen slijten en moeten worden vervangen, o

Advertisement

Veel auto's gebruik maken van gas aangedreven schokdempers op hun achterassen te kussen tegen barre toestand van de wegen, en de stabiliteit van het voertuig te bieden op de rijweg snelheden. Deze schokken kunnen slijten en moeten worden vervangen, of een upgrade van goedkope modellen zou kunnen zijn. De gemiddelde monteur moet besteden ongeveer 30 minuten vervangen van een schok.

Wat je nodig hebt

Socket set

Floor jack

handvatmoersleutel

schroevendraaiers

Hef het voertuig met de vloer jack.

Verwijder het wiel en de band met de lug sleutel door de noten in een richting tegen de klok. Stel de wielen en banden opzij.

Maak de onderste schokdemper mount moer door hem tegen de klok in, maar niet volledig te verwijderen.

Verwijder de top te monteren bouten, of twee schroeven, of enkel mount bericht moer door ze allemaal tegen de klok in. oogje de schok zal ofwel gaan door de Mount bout, of worden gemonteerd op een plaat die vastmaakt aan de onderkant van het voertuig. Voorzijde schokken zal doorgaans monteren in grote gaten in een verticale hoek, beschermd door bussen.

Verwijder de onderste berg moer volledig uit te draaien, en de schok zal glijden van de berg bout en uit het voertuig.

Vervang de schokdemper en plaats het op de bovenste mount bout. Beveilig het naar de top mount, maar niet de moeren of bouten helemaal vast.

Line-up van de onderste montage bout, knip dan de keeper riem op de nieuwe schok. Druk op de onderste oogje op de berg bout als de schok decomprimeert, draai de onderste mount moer met de klok mee.

Draai de bovenste mount moeren volledig.

Vervang het wiel en draai de wielmoeren met de klok mee, in een afwisselend patroon.

Laat het voertuig van de vloer jack.

Hints

Vervang alle vier schokdempers in een keer voor het maximale effect.

Gebruik voorzorgsmaatregelen bij het werken onder een auto.

Share This Post