Index / Huis / Hoe Fix Wood Floor zwelling

Share This Post

Huis

Hoe Fix Wood Floor zwelling

Vocht is slecht voor alle soorten massief parket en vloeren, en bamboe vloeren. Afgezien van de schade die zij kunnen doen om de oppervlakte - vlekken en verkleuringen - vocht zorgt ervoor dat hout te zwellen, en wanneer dat gebeurt de vloer kan word

Advertisement

Vocht is slecht voor alle soorten massief parket en vloeren, en bamboe vloeren. Afgezien van de schade die zij kunnen doen om de oppervlakte - vlekken en verkleuringen - vocht zorgt ervoor dat hout te zwellen, en wanneer dat gebeurt de vloer kan worden geruïneerd. Verminderen vochtigheid in de kamer kan helpen, maar als het vocht in de ondervloer - wat meestal het geval is - kan de oplossing niet eenvoudig zijn. Als je dingen niet kan opdrogen, kan je uiteindelijk hebben om de vloer te vervangen.

Vloeren defecten veroorzaakt door vocht

Hout is hygroscopisch, wat betekent dat het aantrekt en houdt water, en als dat zo is, zwelt om ruimte voor het extra vocht te maken. Gemeenschappelijke vocht defecten in vaste hardhouten vloeren weerspiegelen dat dit absorptie gewoonlijk niet uniform.

cupping

Wanneer het water doorweekt in door de bodem van een raad van bestuur, de bodem zwelt, maar het gezicht niet. Dit zorgt ervoor dat de zijkanten van de plaat hoger dan het midden te tillen en de kromming die ontstaat heet cupping.

bekroning

Een van de remedies voor cupping is om zand de vloer plat, maar als het hout klaar is voordat het een kans heeft te drogen, kan het gezicht zwellen en til hoger dan de randen - een aandoening genaamd bekroning.

knik

Ernstige bekronen, cupping of kromtrekken dat resulteert in een deel van een bord tillen uit de ondergrond wordt genoemd knikken. Plooi wordt veroorzaakt door vocht en vereist gewoonlijk vervanging van een deel van de vloer.

Tip

  • Cupping veel minder waarschijnlijk met een aangelegde vloer, en wanneer dat gebeurt, is het vaak vanwege extreme droogte, in plaats van vocht. De hardhouten fineer verliest vocht sneller dan de multiplex rug, en zoals de hardhouten krimpt, de randen te trekken tegen de lijm die hen naar de multiplex, en een lift.

Moisture control

Als uw hardhouten vloer begint cupping, het is een teken dat vocht is gemigreerd naar de ondervloer. Het kan daar hebben gekregen, omdat vocht in de lucht condenseren op de vloer en sijpelde tussen de planken, of het kan afkomstig zijn van een andere bron, zoals een sanitair lek. Het is essentieel om de oorzaak van het vocht te pakken, hetzij door het verlagen van de omgevingsvochtigheid vaststelling van een lek of toevoegen vochtbescherming onder de ondervloer. U moet dan gebruik maken van fans of ontvochtigers om de ondervloer te ventileren en droog het uit. Wanneer u dit doet, kan de planken terug naar hun normale vorm krimpen. Het is ook mogelijk dat ze niet.

Schuren een Cupped Floor

Het falen van de vloer te vlakken laat je met twee opties. Als er maar een paar platen worden getroffen, kunt u ze vervangen. Aan de andere kant kan een groot deel van de vloer beschadigd, waarbij, schuren en afwerken van de vloer is het alternatief.

Tijdens de eerste doorgang met de vloer schuurmachine, zal een professionele overspuiten van de machine te laten draaien in een diagonale richting naar de randen sneller plat, doe dan herhaalde loopt parallel aan de platen met steeds fijnere schuurpapier om het hout glad.

Het voorkomen van zwelling

Enkele voorbeelden van zwelling kan te wijten zijn aan een slechte installatie praktijken. Om te voorkomen dat cupping en knikken, de installateur moet:

Acclimatiseren de vloer door het leggen van het los rond de installatie ruimte en het verlaten van het voor drie tot vijf dagen voordat spijkeren het naar beneden.

Bedek de ondergrond met een dampscherm - meestal hars papier, teer papier of plastic zeilen geniet aan het multiplex.

Zorgen voor een extra vocht barrière tussen de grond en de ondergrond op de begane grond installaties. In sommige gevallen kan extra ventilatie in de kruipruimte worden verlangd.

Gebruik het aanbevolen aantal van bevestigingsmiddelen. Bredere planken hebben meer bevestigingsmiddelen dan smallere, en de bevestigingen moeten beter worden gespreid.

Share This Post