Index / Gezondheid / Hoe Fats verteerd na uw galblaas verwijderd?

Share This Post

Gezondheid

Hoe Fats verteerd na uw galblaas verwijderd?

Geschat wordt dat 20 miljoen Amerikanen lijden aan galstenen - verkalkte cholesterol steentjes die zich in de galblaas - maar tot 80 procent ontvangt geen symptomen Volgens Johns Hopkins Medicine. Artsen vaak raden galblaas verwijderen als u ernstige

AdvertisementGeschat wordt dat 20 miljoen Amerikanen lijden aan galstenen - verkalkte cholesterol steentjes die zich in de galblaas - maar tot 80 procent ontvangt geen symptomen Volgens Johns Hopkins Medicine. Artsen vaak raden galblaas verwijderen als u ernstige pijn en ontsteking in verband met galblaas ziekte ervaren. Zodra uw galblaas wordt verwijderd, kan je lichaam nog steeds verteren vetten uit je dieet, maar niet zo efficiënt.

galblaas Functie

De galblaas is een klein zakje zich aan de rechterkant van het lichaam onder je lever. Het houdt gal, een stof die helpt uw ​​lichaam vet te verteren van het voedsel dat je eet. Wanneer u consumeren voedingsmiddelen die vet bevatten, je galblaas contracten, het loslaten van de gal in je darmen. Als je galblaas problemen, dan kunt u scherpe pijn ervaart in je zij als gevolg van het eten van vet voedsel.

galblaas verwijderen

Uw lever produceert eigenlijk de gal, maar als je galblaas is verwijderd is er geen plaats om de gal te slaan. Lever blijft produceren gal in afwezigheid van een galblaas, maar in plaats van te worden opgeslagen in een geconcentreerde vorm, druppelt langzaam van de lever in dunne darm. Als je een vette maaltijd te eten, de gal, die al in uw darmen helpt breken het vet.

Vetvertering Na de operatie

Wanneer de galblaas aanwezig en werking is, laat het gal in een grote stroom in reactie op een maaltijd die vet bevat. Zonder galblaas, is er een kleinere hoeveelheid van gal in de darmen. Dit betekent dat, terwijl je nog steeds vet kan consumeren, mag u niet in staat om grote vette maaltijden te consumeren, want er is slechts een kleine hoeveelheid van gal in je darmen op een gegeven moment.

Diet galblaas verwijderen

Hoewel er geen specifiek dieet te volgen na galblaas verwijdering, artsen en diëtisten maken doorgaans algemene aanbevelingen om problemen te voorkomen nadat iemand een galblaas verwijdering heeft ondergaan. Omdat je lichaam slechts kleine hoeveelheden vet kunnen breken in een tijd, vermijd hoge vet, gebakken en vette voedingsmiddelen. MayoClinic.com beveelt het eten van kleinere, meer frequente maaltijden. Het consumeren van kleinere maaltijden helpt zorgen voor een betere mix van de beschikbare gal. Daarnaast moet je ook geleidelijk verhogen van uw vezelinname te helpen verminderen constipatie.

Share This Post