Index / Cars / Hoe een XR75 Engine Rebuild

Share This Post

Cars

Hoe een XR75 Engine Rebuild

Een manier om vertrouwd te raken met de motorfiets motoren worden is door het herstel van een Honda XR75 motor. De motor is relatief klein, en de wederopbouw procedures vergelijkbaar met die van grotere viertaktmotoren. Motorcycle motoren hebben een

AdvertisementEen manier om vertrouwd te raken met de motorfiets motoren worden is door het herstel van een Honda XR75 motor. De motor is relatief klein, en de wederopbouw procedures vergelijkbaar met die van grotere viertaktmotoren. Motorcycle motoren hebben een top-end, dat bestaat uit de cilinder en cilinderkop en een bottom-end met de krukas en de zuiger drijfstang. Wederopbouw van de bottom-end vereist speciale gereedschappen en mechanische expertise om de zaken te splitsen en vervang de krukas lagers en de staaf. Degenen met een gemiddelde mechanische vaardigheden kunnen doen een complete top-end weer op te bouwen met de XR75 motor op een werkbank.

Wat je nodig hebt

XR75 top-end kit

XR75 service manual

Metric gereedschap

Random wire

schroevendraaiers

kleine hamer

Ring compressor hulpmiddel

momentsleutel

demontage

Verwijder de bougie van de cilinderkop van de motor compressie te elimineren. Verwijder het kleppendeksel bouten en til het deksel van de bovenkant van de cilinderkop aan de nok ketting en nok tandwiel bloot te leggen.

Duw de kick-starter met de hand tot de meester schakel in de nok keten is aan de bovenkant van de nok tandwiel. Verwijder de hoofdverbinding en bevestig 24-inch-lange stukken van willekeurige draad aan elk uiteinde van de nok keten. De draad maakt het mogelijk om u de cam keten op te halen tijdens de laatste fase van het weer op te bouwen. Draperen de draden aan beide zijden van de cilinderkop.

Draai de Verwijder de cilinderkopbouten. Tik op de zijkanten van het hoofd met een rubberen hamer op de koppakking onttronen. Til het hoofd van de cilinders. Gooi de koppakking. Stel de cilinderkop opzij voor nu.

Scheid de cilinder boven het carter door losse wrikken met de punt van een grote platte schroevendraaier ingebracht in de naad aan de basis van de cilinder. Til de cilinder omhoog en van de carter aan de zuiger bloot te leggen. Laat de uiteinden van de nok keten en willekeurige draden rusten bovenop het carter.

Verwijder de pols-clipborgpennen aan elke zijde van de zuiger met een schroevendraaier. Kraan uit de zuigerpen met een schroevendraaier en kleine hamer en neem de zuiger van het uiteinde van de drijfstang. Gooi de clips en pols pin. Gooi de zuiger en ringen.

Stuur de cilinderkop en de cilinder van een motor winkel en hebben ze onderhouden. Het onderhoud omvat het vervangen van zwakke klepveren en verbrand kleppen, polijsten het hoofd en monteren met nieuwe klepgeleiders en keepers. Vraag het aan de winkel om de cilinder mouw aan te scherpen en te voorzien van een nieuwe zuiger en ringen die zijn gedimensioneerd voor de boring.

bijeenkomst

Bevestig de nieuwe zuiger naar de drijfstang met de nieuwe pols pin en pols-pin clips uit de revisie kit. Plaats de nieuwe ringen op de nieuwe zuiger. Plaats de nieuwe carter pakking uit de set boven het carter. Bevestig een ring compressor gereedschap op de zuiger.

Voer de uiteinden van de willekeurige draden door de onderzijde van de ketting poortopening aan de linkerkant van de cilinder. Trek de uiteinden van de draden door aan de bovenkant van de poort als de cilinder zakken op het bovenste gedeelte van de zuiger. Verwijder de ring compressor. Duw de cilinder stevig boven het carter pakking.

Plaats de nieuwe koppakking uit de set boven op de cilinder. Voer de uiteinden van de draden door de willekeurige keten poort aan de linkerkant van de cilinderkop. Trek de draden aan de uiteinden van de nok kettinglift door het hoofd als de kop in plaats boven de cilinder.

Houd de uiteinden van de ketting op zijn plaats op de nok kettingwiel met een hand en verwijder de draden. Verbind de ketting met de meester link.

Rijg de bouten hoofd in de cilinderkop. Raadpleeg de service manual en draai de bouten met het voorgeschreven koppel met een momentsleutel. Plaats de nieuwe kleppendeksel pakking op het hoofd en grendel de klep op zijn plaats. Installeer een nieuwe bougie in het hoofd voor de montage van de motor op de motorfiets.

Share This Post