Index / Cars / Hoe een ruitenwisser Arm Vervangen

Share This Post

Cars

Hoe een ruitenwisser Arm Vervangen

Soms is het vervangen van de wisser op uw ruitenwisser is gewoon niet genoeg als de wisserarm is gecompromitteerd, verbogen, beschadigd of niet goed uitgelijnd door ijs, sneeuw of andere vreemde object. In dit geval is het vervangen van de arm is een

Advertisement

Soms is het vervangen van de wisser op uw ruitenwisser is gewoon niet genoeg als de wisserarm is gecompromitteerd, verbogen, beschadigd of niet goed uitgelijnd door ijs, sneeuw of andere vreemde object. In dit geval is het vervangen van de arm is een eenvoudig proces dat u zelf kunt doen, bespaart u geld in het proces,

Wat je nodig hebt

3/8 "ratel

Sockets

Schroevendraaier of koevoet

Doek, lap of padding

Bepalen of de toepassing van uw voertuig het verwijderen van de arm om de kap te openen zou vereenvoudigen. Er zijn een aantal toepassingen waarbij dit niet nodig. Ook inspecteren de wisserarm en bepalen of voorruit-ring rubber leidingen zijn bevestigd. Als ze zijn, gewoon los te maken van de connector van de veldspuit toestel en maak de lijn van onder de arm en laat het bengelen aan de kant, maar uit de weg. Een veelbetekenende teken dat er geen ruitensproeier-lijnen is te vinden op de plaats van uitgang voor de spray. Veel auto's sproeiers bevestigd aan de kap en niet de wisserbladen.

Plaats de onderkant van de wisserarm. Er is een snap-down op het lage gedeelte van de meest voorkomende wisserarmen. Open deze klep met de snelle beweging van een platte kop schroevendraaier of een kleine hoekige koevoet.

Let op de moer onder de kap. De maat van deze moer zal variëren afhankelijk van de toepassing voertuig. Enkele veel voorkomende maten zijn 13mm of 14mm voor de invoer voertuigen en 9/16 inch of 5/8 inch op de binnenlandse voertuigen. Echter, hebben verschillende aansluitingen aan de hand, indien een ander formaat wordt gebruikt. Houd de wisserarm met een hand, draai de moer en verwijder deze met een ratel en juiste aansluiting.

Leg een dikke doek, lap of opvulling tussen de wisser en arm gebied en de voorruit op de voorruit schade te voorkomen. Met behulp van de koevoet of schroevendraaier los te wrikken de ruitenwisser arm van de gegroefde as waarvan de moer was gewoon gewonnen. Dit is soms een lastig proces. Het is misschien niet het gevoel dat de arm wil dat de spil uit te komen, en je moet de toegepaste druk en vasthoudendheid in evenwicht te brengen zonder dat schade aan het voertuig of de voorruit.

Verwijder de opvulling of doek, maar ook heel voorzichtig met de delicate oppervlak van de voorruit. Vervang de oude arm door de nieuwe, zorg ervoor dat u zetten het op dezelfde manier waarop het werd verwijderd. Als de ruitenwisser arm was in de "off" positie, zorg ervoor dat je het te vervangen in dezelfde positie. De vertanding op de as zal beperken hoeveel je in staat zullen zijn om de arm te verplaatsen als het eenmaal weer aan, dus af te stemmen op de juiste positie zal bepalen hoe goed afgestemd op de wisser arm is wanneer in werking is.

Vervang en draai de spindel moer met de ratel, zo strak als je het kan krijgen zonder over-aanscherping. Sluit de klep snap-down en vervang de voorruit-ring rubber lijnen (indien van toepassing). Test de wisser arm en spuit om ervoor te zorgen dat het zich aan de specificaties.

Hints

Het plaatsen van het doek, doek of padding is gewoon een voorzorgsmaatregel om de voorruit schade te voorkomen. De ruitenwisser arm heeft een lichte veer belasting voor spanning. Je wilt niet om de behoefte te scheppen voor een dure reparatie terwijl het proberen om een ​​kleine fix te bereiken.

Share This Post