Index / Onderwijs / Hoe een Outline schrijven voor My Informatieve Speech

Share This Post

Onderwijs

Hoe een Outline schrijven voor My Informatieve Speech

Niemand houdt ervan om een ​​luidspreker waarvan de punten zijn verspreid of moeilijk te volgen om te luisteren. Een schets voor een informatieve toespraak helpt u onthouden uw belangrijkste punten en houdt je heen als je nerveus en vergeet je punten

AdvertisementNiemand houdt ervan om een ​​luidspreker waarvan de punten zijn verspreid of moeilijk te volgen om te luisteren. Een schets voor een informatieve toespraak helpt u onthouden uw belangrijkste punten en houdt je heen als je nerveus en vergeet je punten. Het houdt je ook van het krijgen van off-topic. Een goed overzicht is een noodzaak om te verschijnen vertrouwen en het houden van het publiek ingeschakeld.

Wat je nodig hebt

Bekleed 3x5 of indexkaarten

Noteer elk stukje informatie die u denkt dat u wilt gebruiken in uw toespraak. Heb nu geen zorgen over orde, relevantie of iets anders. Dit is als een brainstorm voor een creatief project, alleen u een lijst feiten in plaats van ideeën. Zodra u een lijst van alle feiten die u in uw toespraak zal presenteren, herschrijven elk punt op zijn eigen 3x5 of index kaart.

Lees door alle van de index kaarten. lees dan door hen een tweede keer, maar dit keer beginnen met de invoering van de kaarten in stapels, groeperen van informatie die past in dezelfde belangrijkste idee. Maak je geen zorgen over hoeveel ideeën die je nu hebt. Elke kaart die niet past in een stapel moet worden gegeven zijn eigen paal voor nu.

Evalueer uw stapels fiches. Kijk naar de kaarten die niet passen met een van uw belangrijkste punten. Vraag jezelf af of deze kaarten echt passen bij het thema van de toespraak. Als ze dat niet doen, ze weg te gooien. Als ze van vitaal belang voor de toespraak, moet je meer informatie toe te voegen aan bulk-up dit punt. Als een van uw palen hebben significant meer kaarten dan de andere palen, kijk door de stapel om te zien of een van de informatie kan worden uitgeroeid.

Bepaal de volgorde van de belangrijkste punten voor uw toespraak en schrijf ze neer op een stuk papier, labelen ze met Romeinse cijfers. Volgende gaan door elk punt en leg de kaarten in de volgorde waarin u de informatie in uw toespraak te vermelden. Op papier, maken bullet points voor de informatie over elke afzonderlijke index kaart die je in het kader van de juiste belangrijkste punten. Samenvatting van elk van deze stukjes informatie in een paar woorden voor een korte toespraak of een zin voor een lange toespraak.

Schrijf een inleiding en een conclusie voor uw toespraak omtrek. In tegenstelling tot de rest van de toespraak, moet je eigenlijk uitschrijven woord-voor-woord wat je wilt zeggen voor deze onderdelen van uw toespraak voor het geval dat je geraakt wordt met een geval van de zenuwen. Vergeet niet dat de invoering moet een proefschrift verklaring dat het publiek wat je gaat om hen te vertellen over vertelt bevatten. De conclusie moet samenvatten wat je ze net verteld.

Zet uw toespraak aan steekkaarten. Schrijf elk van de belangrijkste idee op de top van een kaart in grote letters en noteer de bullet points eronder. Elke kaart heeft dan alle informatie die u nodig hebt voor één belangrijkste punt van uw betoog. Dit maakt het makkelijker door uw toespraak te krijgen op een georganiseerde en professionele manier te maken.

Share This Post