Index / tech / Hoe een Domain Controller naar het jeugdwerk bevorderen

Share This Post

tech

Hoe een Domain Controller naar het jeugdwerk bevorderen

Een domein controller is de belangrijkste computer op een Windows-netwerk dat de gebruiker logins en machtigingen beheert. Het herbergt ook Active Directory (AD) en controles netwerkbronnen. U voert het commando "dcpromo" naar een computer om de

Advertisement

Een domein controller is de belangrijkste computer op een Windows-netwerk dat de gebruiker logins en machtigingen beheert. Het herbergt ook Active Directory (AD) en controles netwerkbronnen. U voert het commando "dcpromo" naar een computer om de primaire domein controller te promoten. De dcpromo commando is alleen beschikbaar op Windows-besturingssystemen voor servers die Windows 2000, 2003 en 2008. Slechts een paar stappen zijn nodig om een ​​controller om de primaire te bevorderen bevatten.

Klik op de Windows-server "Start" knop. Typ "dcpromo" in het tekstvak Zoeken en druk op "Enter" om de wizard promotie te starten.

Klik op "Next" in het welkomstscherm. Klik op "Next" op de volgende informatie venster. Klik op "Bestaande Domein." Typt u de naam van het domein in het tekstvak staat onder de "Bestaande Domain" optie. Klik op 'Volgende'.

Selecteer uw primaire Windows server service. Bijvoorbeeld, als u werkt met een Windows 2008 server, selecteert u "Windows 2008" van de drop-down box op het volgende venster.

Check "DNS Server" als u wilt dat de Windows host voor de DNS-diensten te gebruiken. U hoeft alleen maar afvinken deze optie als u niet al een DNS-server op het netwerk. Klik op 'Volgende'.

Klik op "Yes" op het waarschuwingsscherm te bevestigen dat u de server te promoten. De installatie processen. Herstart de computer wanneer de promotie voltooid.

Share This Post