Index / tech / Hoe een bestand in Visual Basic Print

Share This Post

tech

Hoe een bestand in Visual Basic Print

Printing is een onderdeel van vele desktop applicaties. U kunt het huidige document voor de gebruiker direct naar de standaard printer. Je moet niet afdrukken zonder toestemming van de gebruiker, dus het toevoegen van een knop of menu-item voor input

Advertisement

Printing is een onderdeel van vele desktop applicaties. U kunt het huidige document voor de gebruiker direct naar de standaard printer. Je moet niet afdrukken zonder toestemming van de gebruiker, dus het toevoegen van een knop of menu-item voor input van de gebruiker is ook belangrijk bij het maken van een vriendelijke desktop-applicatie. Visual Basic heeft als doel genaamd "PrintDocument" die wordt gebruikt voor het afdrukken. Dit object heeft een "Print ()" functie die wordt gebruikt om een ​​taak naar de printer.

Laad je Visual Basic-editor en open de desktop formulier waar u het document wilt afdrukken.

Maak een print button. U kunt een knop, drop-down menu of een ander object gebruiken om de gebruiker gevraagd om het document af te drukken. In dit voorbeeld wordt een knoop gemaakt. Sleep de knop object van uw Visual Basic toolbox naar het bureaublad vorm. Noem het "btnPrint" en voer naar de knoppen "Tekst" eigendom "dit document afdrukken". Dubbelklik op de knop. Dit opent automatisch de code bekijken en brengt u naar de "onclick" event voor de knop.

Initialiseer de "PrintDocument" object. De onderstaande code initialiseert het object die u de mogelijkheid om het document af te drukken:
Dim pd als PrintDocument
pd = Nieuwe PrintDocument

Druk het document naar de printer. De PrintDocument variabele heeft de "Print ()" functie. Zodra genoemd, is een taak naar de printer gestuurd. Dit wordt geïllustreerd in de onderstaande code:
pd.Print

Druk op de F5 toets om de toepassing uit te voeren en test de code. Wanneer u op de knop drukt, wordt het huidige document afgedrukt om de gebruiker standaard printer.

Share This Post