Index / Huis / Hoe Dry Erase Marker Ga uit van een microvezel Couch

Share This Post

Huis

Hoe Dry Erase Marker Ga uit van een microvezel Couch

Microfiber is gemaakt van zeer fijne, zachte strengen van polyester, kunststof. Een populaire keuze in bekleding en meubilair, het lijkt net als suède of leer. Microfiber wordt beschouwd als redelijk duurzaam, het afweren van water en de meeste vlekk

AdvertisementMicrofiber is gemaakt van zeer fijne, zachte strengen van polyester, kunststof. Een populaire keuze in bekleding en meubilair, het lijkt net als suède of leer. Microfiber wordt beschouwd als redelijk duurzaam, het afweren van water en de meeste vlekken gemakkelijk. Maar droog uitwisbare markers kunnen nog steeds hun stempel drukken: De inkt bevat zowel lossingsmiddelen en pigmenten. Terwijl de release agenten houden de markering van het vasthouden aan uitwisbare borden en andere niet-poreuze materialen te drogen, wanneer het in contact komt met tapijt, kleding of stoffering, zoals uw microfiber bank, wordt de kleur gevangen. Toch zal een paar huishoudelijke ingrediënten van de inkt te verwijderen en laat uw bank te kijken zo goed als voorheen.

Wat je nodig hebt

  • Wattenstaafje of een watje

    Zachte doeken of katoenen ballen

    Wrijven alcohol of helder likeur

    Haardroger

    Tandenborstel of zachte borstel

Kijk naar het product label voor instructies. Vind de zorg code op het: "W" geeft op basis van water reinigingsmiddelen zijn veilig, terwijl de "S" betekent dat het gebruik alleen op basis van oplosmiddelen reinigingsmiddelen. "SW" toont aan dat ofwel oplosmiddelen of water zijn goed, en "X", waarschuwt dat de bank alleen mag worden gestofzuigd. Als u een te vinden "X", raadpleeg dan een professional voor het beste resultaat; met behulp van een product kan mogelijk schade aan de microfiber, dus ga alleen verder met de nodige voorzichtigheid.

Vind een verborgen gebied op uw microfiber bank waar u kunt testen of alcohol op het materiaal. Zoeken naar een plek onder de zitkussens, op de rug of op de een rok, bijvoorbeeld. Wrijven alcohol is veilig voor de meeste microfiber, maar bij verkeerd aangebracht is het misschien een ring te verlaten.

Bevochtig een wattenstaafje of watje met alcohol - bij voorkeur een 99-procent sterkte versie, omdat het sneller droogt. Gebruik een lagere waarde, als alternatief, of zelfs een duidelijke drank zoals wodka; de alcohol is het actieve ingrediënt dat droge wissen marker inkt te verwijderen, dus ofwel zal werken.

Dep voorzichtig met de alcohol in je testlocatie. Herhaal dit een paar keer alsof je inkt te tillen. U wilt genoeg toe te passen om te ontdekken dat de alcohol niet te ver verspreidt zich zoals u schar en dat de alcohol niet de microfiber verkleuren of laat een ring als het droogt. Wacht een uur of twee na het testen om te kijken naar de resultaten. Als er geen verkleuring, overgaan tot de alcohol van de markering te verwijderen vlek.

Overschakelen naar een zachte doek of gebruik katoenen ballen - wat het beste werkt voor u, afhankelijk van de grootte en omvang van de droge wissen marker schade. Bevochtig met de alcohol.

Dep de vlek, met behulp van weinig tot geen druk om ervoor te zorgen dat u niet echt duwen de vlek in de microfiber. Gebruik een cirkelvormige beweging en zachte contact op "scrub" gebieden die verwijdering te weerstaan, met een beroep op herhaling in plaats van kracht. Ga verder met een schone doek of katoenen bal als nodig is. Clean kleine gebieden in een tijd als de marker schade is zeer uitgebreid.

Laat uw microfiber drogen - het kan moeilijk om echt zeker van de vlek wordt opgetild totdat het droog is, en de nattigheid kunnen maken je denkt dat het is nog steeds beschadigd. Gebruik een haardroger om de bank snel te drogen, vooral als je gebruik gemaakt van een lage-sterkte alcohol; Dit helpt voorkomen vochtschade ringen en splotches.Set de droger op "lage" en vasthouden 8 tot 10 duim vanaf uw bank. Wees voorzichtig om warmte schade te voorkomen.

Gebruik een tandenborstel of andere zachte borstel om de stof te wrijven, wanneer het droog is. Wrijf zachtjes zonder druk. Dit zal de zachtheid en natuurlijke textuur aan het weefsel te herstellen.

Hints

Als u nog steeds niet in staat om de inkt vlekken te verwijderen, overweeg dan het aanbrengen van een stomerij oplossing met een inkt remover. Andere opties zijn overleg met de fabrikant voor de aanbevolen producten of raadpleging van een microfiber schoonmaak professional die de bank zelf kan beoordelen.

Share This Post