Index / Tuin / Hoe de zorg voor een Lemon Tree

Share This Post

Tuin

Hoe de zorg voor een Lemon Tree

Citroenbomen (Citrus limon) - winterharde van het Amerikaanse ministerie van Landbouw zones 8 tot 11 - zal het goed doen in de meeste gronden, zolang ze goed gedraineerd en hebben een pH van ongeveer 5,5 tot 6,5, merkt Jonathan H. Crane van de Univer

AdvertisementCitroenbomen (Citrus limon) - winterharde van het Amerikaanse ministerie van Landbouw zones 8 tot 11 - zal het goed doen in de meeste gronden, zolang ze goed gedraineerd en hebben een pH van ongeveer 5,5 tot 6,5, merkt Jonathan H. Crane van de Universiteit van Florida IFAS Extension. Als u al een citroen boom in de grond, de zorg voor het gaat slechts zeer sporadisch water geven, af en toe bemesten en het houden van een oog voor gemeenschappelijke citrus ziekten.

Watering Tips

Citroenbomen houden niet van natte voeten, en als algemene regel, hebben ze niet veel water nodig. Plus, het besproeien van bladeren en fruit een citroen boom kan het meer vatbaar voor de ziekte te maken. Water elke pas geplante citroenbomen om de andere dag voor de eerste week, en vervolgens één of twee keer per week gedurende twee maanden, suggereert Crane.

In de eerste twee jaar van het leven, water nieuwe citroenbomen elke vijf dagen of zo in droge perioden. Water volwassen citroenbomen slechts ongeveer elke zeven tot 14 dagen wanneer het seizoen droog is, schrijft Vincent Lazaneo van de Universiteit van Californië in San Diego Cooperative Extension . Leg een laag organisch mulch, zoals boomschors, rond de verspreiding van de structuur - en ten minste 1 voet van de stam van bomen om ze vocht vasthouden.

Bemesting Practices

Voor jonge, pas geplante bomen, strooi er ongeveer 1/4 pond van een 6-6-6-2 meststof - met 6 procent stikstof, 6 procent fosfaat, kali 6 procent en 2 procent magnesium - op de grond, in het kader van de verspreiding takken van de boom en enigszins voorbij elke drie tot vier maanden, geleidelijk oplopend tot 1 pond 6-6-6-2 meststof het einde van het eerste jaar.

Voor volwassen bomen, bestrooi 3-4 pond van 6-6-6-2 meststof onder de verspreiding van de takken van de boom om de vier tot zes maanden. sproeien ook bladeren van de boom met een bladspray met gechelateerd zink of ijzer 2-4 keer per jaar.

Het vermijden van plagen

Een sterke spray van water van tijd tot tijd zal helpen om veel van de slechte bugs uit een citroen boom, omdat het stof dat zich ophoopt maakt het moeilijker voor nuttige insecten om schadelijke insecten te vinden. Wat meer is, zal de spray weg schadelijke insecten te wassen zoals bladluizen.

Andere veel voorkomende plagen op citrusbomen onder meer de citrus mineervlieg mot, Florida rood schaal en sneeuw schaal, alles wat u kunt controleren door de boom te besproeien met een oplossing van 1/2 tot 1 procent tuinbouw olie en 99-99,5 procent uit water. Vul een industriële spuit met de oplossing en de boom te spuiten, coaten van elk blad. Alleen spuit de boom in droog weer, bij temperaturen onder 100 graden Fahrenheit.

Mieren van de boom afgekeerde nuttige insecten kunnen behouden, moet giftige aas houden zoals boorzuur en suikeroplossing bij de basis van de boom, die de mieren zullen eten en terug naar hun nesten.

Het voorkomen van de ziekte van

Het houden van slechte bugs weg zal ook helpen om ziekte te voorkomen. Twee van de meest voorkomende citroenboom ziekten zijn citruskanker en citrus schurft. Met citruskanker, misschien zie je opgevoed, bruine vlekken op vruchten en bladeren, omgeven door een gele halo. Met citrus schurft, zie je wratachtige formaties op bladeren en vruchten. Als een boom krijgt kanker, is het best om het te verwijderen, zodat het niet verspreid naar andere citrusbomen.

Om beide ziekten, spuit de bomen met een op koper gebaseerd fungicide meerdere malen per jaar. de boom met de fungicide spuiten na de citroen blaadjes vallen en weer drie weken later. Verwijder ook alle oud of dood hout om ongedierte af te schrikken; citroenbomen niet veel snoeien dan dat nodig hebben. Als je snoeien, veeg gereedschap neer met een oplossing van 1 deel bleekwater op 3 delen water om te voorkomen dat de verspreiding van de ziekte.

Share This Post