Index / Tuin / Hoe de zorg voor Daylilies

Share This Post

Tuin

Hoe de zorg voor Daylilies

Daglelies (Hemerocallis spp.), Zijn populair vaste planten in het Amerikaanse ministerie van Landbouw planten winterhardheid zones 3 tot 8 of 9, afhankelijk van de cultivar. Hun grasrijke bladeren zachtjes flop opzij om ruimte te maken voor grote, tr

Advertisement

Daglelies (Hemerocallis spp.), Zijn populair vaste planten in het Amerikaanse ministerie van Landbouw planten winterhardheid zones 3 tot 8 of 9, afhankelijk van de cultivar. Hun grasrijke bladeren zachtjes flop opzij om ruimte te maken voor grote, trechtervormige bloemen die lelies lijken. Deze bloei komen in een verscheidenheid van kleuren, waaronder rood, geel, roze, sinaasappels en lavendel. Daylilies worden beschouwd als gemakkelijk te kweken en vereisen weinig zorg zodra ze goed zijn gevestigd.

Wat je nodig hebt

soaker slang

Compost of low-stikstofkunstmest

Mulch

Stap 1

Water daglelies vroeg op de dag en laag bij de grond, bij voorkeur met een soaker slang. Watering van overhead tijdens het heetste deel van de dag kan de bloemen te verwelken. Daylilies kan verdragen droogte, maar ze gedijen het beste met diepe water geven een keer per week dat ten minste 8 inch in de grond doordringt. Denk aan het besproeien van meer dan een keer per week, maar net zo diep als je daglelies worden geplant in zandgrond.

Stap 2

Bemesten uw daglelies met een lage stikstofmeststof. een keer bemesten per jaar tijdens de lente is voldoende en gezonde gevestigde planten mag geen jaarlijkse dosis nodig hebben. compost toevoegen aan de bodem of twee keer per jaar kan voldoende voedingsstoffen leveren. Bij weinig voedingsstoffen, zandgronden, kunt u weer bevruchten na het bloeiseizoen als je voelt dat het nodig is.

Stap 3

Verwijder daylily bloeit zodra ze worden besteed. Dit moedigt bloemen en het best op het einde van de dag. Snijd de stengels dicht bij de grond, wanneer alle bloemen klaar bloeien, maar laat de bladeren om terug te sterven op natuurlijke wijze voor het snijden ze weg.

stap 4

Solliciteer mulch rond uw daglelies om bodemtemperatuur consistent te houden. Vermijd piling mulch rechts rond de basis van de plant, als deze stam weefsels benadrukken en kan leiden tot insecten en ziekten problemen.

stap 5

Verdeel klonten van daglelies als ze groot zijn om verminderde bloeiende prestaties voorkomen worden. In het najaar na daylilies klaar bloei is de beste tijd om de planten te verdelen, zolang zij ten minste zes weken voor de eerste vorst kon ontstaan.

Hints

  • Gebruik een bodem test kit, verkrijgbaar bij de meeste tuincentra, of uw bodem geanalyseerd door uw lokale agrarische kantoor om de meststof dat is precies goed voor uw grond te vinden. Daylilies groeien goed in een breed pH-gebied maar het beste doen met een pH van ongeveer 6,5 of 7,0.

Niet daglelies veel water, en vermijd late-dag water geven. Als je daglelies in de avond water, kan de volgende dag bloeit lelijke vlekken hebben.

Share This Post