Index / Tuin / Hoe de zorg voor Cryptomeria

Share This Post

Tuin

Hoe de zorg voor Cryptomeria

Ook bekend als Japanse ceder, cryptomeria is een langzaam groeiende groenblijvende boom die droogte tolerant. Cryptomeria geeft de voorkeur aan om te groeien in de volle zon en goed gedraineerde grond. De boom gedijt wanneer geplant in USDA zones 5 t

AdvertisementOok bekend als Japanse ceder, cryptomeria is een langzaam groeiende groenblijvende boom die droogte tolerant. Cryptomeria geeft de voorkeur aan om te groeien in de volle zon en goed gedraineerde grond. De boom gedijt wanneer geplant in USDA zones 5 tot en met 9. Cryptomeria zal een hoogte van 50 voet bereiken met een 25-foot spread op de vervaldag. Geplant in de meeste landschappen voor de sierwaarde, Japanse ceder ontwikkelt koperkleurige bladeren in de herfst en vergt weinig zorg eenmaal zijn wortels zijn gevestigd.

Wat je nodig hebt

  • soaker slang

    Kunstmest

    Snoeischaar of snoeizaag

    fungicide

    Mulch

Water de cryptomeria royaal na het planten. Gebruik een soaker slang tot diep water te leveren. Houd de grond vochtig een 1-inch diepte allen tijde gedurende de eerste groeiseizoen. Aanvullende water in plaats van regen is meestal alles wat nodig is zodra de boom is gevestigd. Deep, een keer per week water geven zijn best tijdens de zomermaanden.

Voeden de cryptomeria een dieet van all-purpose meststof. Volg de instructies op het etiket op de verpakking van meststoffen voor de toewijzing bedragen en frequentie. De meeste Japanse ceder bomen waarderen een dosis meststof voor de ontwikkeling van nieuwe groei in de lente.

Snoei de cryptomeria in de vroege zomer. Het verwijderen van dode, beschadigd, naar binnen groeiende of zieke takken met een paar snoeischaar of een snoeizaag. Snoeien zal helpen de cryptomeria houden de piramide-achtige vorm en ook de nieuwe groei te stimuleren.

Behandel bladvlekkenziekte met een fungicide. Cryptomeria bomen zijn vatbaar voor ziekten zoals Phytophthora en goed reageren op de toepassing van een fungicide in de ochtenduren. Volg de instructies op het fungicide voor de aanbevolen aanvraagprocedures.

Zorg voor de cryptomeria boom met veel luchtcirculatie om ziekte te voorkomen. Het trekken van onkruid die groeien onder de luifel van de Japanse ceder zal helpen bij het verbeteren van de luchtstroom. Een 3- tot 4-inch laag van den schors of stro kan helpen voorkomen dat onkruid groeien terug. Mulchen verbetert ook het vasthouden van water.

Share This Post