Index / Cars / Hoe de thermostaat vervangen in een Suburban 2500

Share This Post

Cars

Hoe de thermostaat vervangen in een Suburban 2500

De Suburban 2500 is een grote, full-sized SUV staat slepen grote ladingen. Met dit vermogen komt afhankelijkheid van een efficiënt koelsysteem. Het zwakste punt van het koelsysteem de mechanische thermostaat zich in het inlaatspruitstuk. Wanneer de m

AdvertisementDe Suburban 2500 is een grote, full-sized SUV staat slepen grote ladingen. Met dit vermogen komt afhankelijkheid van een efficiënt koelsysteem. Het zwakste punt van het koelsysteem de mechanische thermostaat zich in het inlaatspruitstuk. Wanneer de motor onder spanning, dwingt de thermostaat te werken op een wijze die belastend voor de veer in de thermostaat. Toen de lente in de thermostaat niet door de Suburban oververhit raakt en vervolgens de thermostaat moet worden vervangen.

Wat je nodig hebt

Tang

Moersleutel

Thermostaat

thermostaat pakking

Platte schroevendraaier

De motor moet cool zijn. Draai de radiateurdop om eventuele druk in het koelsysteem te verlichten. Trek de bovenste radiatorslang van de radiator waarbij de slang verbonden met de motor. Het metalen deel dat de slang wordt aangesloten op de thermostaat inname behuizing.

Verwijder de slang van de thermostaat invoerhuis door het losdraaien van de sluitband dat de slang bevestigd. Om dit te doen, knijp de twee clips die samen uitsteken van de band met een tang. Dit lost de druk op de slang. Met de clips samen geknepen, trek de slang uit de behuizing. Als de slang heeft een slangklem schroef-type, gewoon schroef de knokkel totdat de klem los genoeg om het naar beneden glijden de slang en uit de weg. Met de slang los, til de losse uiteinde in de lucht om alle vloeistof af te voeren in de slang in de radiator.

Verwijder de twee bouten die de thermostaat vast te houden aan het inlaatspruitstuk met een sleutel. Draai de bouten linksom om ze te verwijderen. Til de thermostaat inname behuizing uit het inlaatspruitstuk. Het kan zijn dat wrikken het los met de schroevendraaier.

Verwijder de thermostaat uit het inlaatspruitstuk te tillen en te vervangen door de nieuwe thermostaat. Het uiteinde van de veer op het in het inlaatspruitstuk. Dit verzekert juiste oriëntatie.

Til de oude thermostaat pakking van de bewerkte oppervlak van het inlaatspruitstuk en zet de nieuwe in de plaats. Als de pakking niet af in een stuk komt, schrapen beide pasvlakken met een schraper of een platte schroevendraaier totdat beide oppervlakken schoon zijn.

Zet de thermostaat inname behuizing terug op het inlaatspruitstuk en schroef het naar beneden met behulp van de bestaande bouten.

Knijp de lipjes van de radiator slang band en schuif de slang weer op de thermostaat inname behuizing. Laat de tabbladen om de slang vast te zetten.

Boven de radiator met koelmiddel. Na het draaien van de motor op bedrijfstemperatuur en laat het weer afkoelen, controleer het koelvloeistofniveau weer - meer kan nodig zijn om de lucht die zijn weg heeft gewerkt uit het systeem te vervangen.

Hints

Probeer niet om deze procedure op een warme motor.

Share This Post