Index / Cars / Hoe de remblokken op een GMC Sonoma wijzigen

Share This Post

Cars

Hoe de remblokken op een GMC Sonoma wijzigen

De GMC Sonoma was GMC lichte vrachtwagen voordat ze beëindigde het. De remblokken in de Sonoma kan hetzelfde zijn als de GMC Jimmy, Chevrolet S-10 en de Chevrolet S-10 Blazer worden vervangen. Deze remblokken bieden padding om de rotor wanneer je tot

AdvertisementDe GMC Sonoma was GMC lichte vrachtwagen voordat ze beëindigde het. De remblokken in de Sonoma kan hetzelfde zijn als de GMC Jimmy, Chevrolet S-10 en de Chevrolet S-10 Blazer worden vervangen. Deze remblokken bieden padding om de rotor wanneer je tot stilstand. Als de pads laag, ze hebben wat bekend staat als een gepiep sensor die de rotor zullen wrijven, waardoor een hoog geluid te laten weten dat de remblokken zijn klaar om te worden vervangen. Als u de remblokken vervangen zal resulteren in een rotor schade en uiteindelijk de belangrijkste rem defect.

Wat je nodig hebt

krik

klos

Tire gereedschap

Dopsleutel

Socket set

T-45 Torx bit

Hammer (optioneel)

C-clamp

Het verwijderen van de remblokken

Stel de parkeerrem. Zorg ervoor dat het achterwiel wordt geschokt. Plaats een blok hout of een baksteen achter het achterwiel. Hierdoor wordt voorkomen dat het voertuig terugrollen.

Draai de wielmoeren aan de kant van de voorkant van de bestuurder wiel. Verwijder de wielmoeren als je gewoon wilt om ze los te maken.

Jack de auto tot aan het wiel van de grond te tillen. Haal de wielmoeren om het wiel te verwijderen.

Neem het wiel van de vrachtwagen. Dit zal de remklauw bloot te leggen.

Zoek de schroeven aan de achterkant van de remklauw. Draai de bouten met een T-45 Torx bit. Deze bit moet passen op uw dopsleutel.

Neem de remklauw uit door het van de rotor te trekken. Trek de rotor omhoog en naar buiten. Als de remklauw is koppig en zal niet komen van de rotor, kunt u het tikken met een hamer om het los te maken. Sta niet toe dat de remklauw vrij te hangen van de remleiding. Houd een krukje in de buurt om de remklauw op om enige spanning uit de remleidingen plaatst bewaren.

Trek de remblokken uit de remklauw. Ze worden bevestigd in de remklauw en kan worden getrokken met weinig kracht.

Draai de kleinere remblok om en plaats het tegen de zuiger.

Draai de kleine remblok tegen de zuiger totdat de zuiger is gelijk met de rest van de remklauw. Gebruik van een C-klem geplaatst tussen het kussen en de achterkant van de klauw. Aanscherping van de C-klem zal het kussen tegen de remklauw te duwen. Dit zal de zuiger terug te duwen in de cilinder om ruimte voor nieuwe remblokken te maken.

Draai de C-klem en verwijder het en de oude remblok. Je hebt nu ruimte om de nieuwe pads te installeren.

Het installeren van de remblokken

Plaats de nieuwe remblokken in de remklauw. Zij zullen vastklikken. Zorg ervoor dat de grote pad is in de rug en de kleine is aan de voorkant.

Plaats de remklauw terug op de rotor. Zorg ervoor dat de remklauw in positie door het starten van de twee bouten. Laat de bouten niet vast totdat beide zijn gestart.

Draai de bouten met de dopsleutel en de T-45 Torx bit. Zorg ervoor dat de remklauw is strak op de rotor.

Monteer het wiel weer op de wielbouten. Start de wielmoeren maar niet vast totdat alle wielmoeren op het voertuig.

Draai de wielmoeren met het gereedschap band. Zorg ervoor dat alle wielmoeren goed vast zitten.

Laat de truck op de grond. Zorg ervoor dat alle wielmoeren goed vast zitten.

Herhaal deze stappen om de passagierszijde voorwiel. Wanneer voltooid, het opstarten van de truck en de pomp het rempedaal om de remklauw opnieuw in te stellen.

Share This Post