Index / tech / Hoe de Print Spool Server Service Dat is niet Running Problemen

Share This Post

tech

Hoe de Print Spool Server Service Dat is niet Running Problemen

De Print Spooler-service is een kritische dienst betrokken bij de voorbereiding van gegevens van een computer worden verzonden naar een fysieke printer. De Print Spooler-service is betrokken bij het laden van het bestand gegevens in het geheugen af ​

Advertisement

De Print Spooler-service is een kritische dienst betrokken bij de voorbereiding van gegevens van een computer worden verzonden naar een fysieke printer. De Print Spooler-service is betrokken bij het laden van het bestand gegevens in het geheugen af ​​te drukken. Het beheert de wachtrij als er meerdere banen zijn naar een printer gestuurd. Het hangt af van een andere dienst genaamd de Remote Procedure Call-service (RPC), dus als RPC niet wordt uitgevoerd, zal de Spooler-service niet uitgevoerd. Third-party printerdrivers zijn ook bekend om corrupte de Print Spooler-service. U moet controleren of de RPC en Pint Spooler services draaien als u ontvangt de \ "print spooler service is niet actief \" foutmelding.

Wat je nodig hebt

Computer met Windows OS

printer Drivers

Printer handleiding

Het resetten van de Print Spooler-service

Klik op \ "Start \" klik op \ "Configuratiescherm. \" Dit opent het venster Configuratiescherm. Dubbelklik op \ "Systeembeheer \" om het venster Systeembeheer te openen.

Dubbelklik op de \ "Services (lokaal) \" snelkoppeling. Dit opent de \ "Services \" venster. Het venster Services toont een lijst van alle services op de computer en de huidige status van elke dienst geïnstalleerd.

Scroll naar beneden in de lijst van diensten aan de \ "Remote Procedure Call (RPC) \" dienst te vinden. Rechtsklik op de RPC-service en selecteer \ "Eigenschappen. \" Dit opent de \ "Remote Procedure Call (RPC) Properties \" venster. Zorg ervoor dat het \ "type Startup \" is ingesteld op \ "Automatic. \" Zorg ervoor dat het \ "Service de status \" toont de status \ "de slag. \" Dit zijn standaard instellingen en kan niet gewijzigd worden in dit venster.

Zoek de \ "Print Spooler \" service van de lijst van diensten. Klik rechts op de \ "Print Spooler \" service en kies \ "Eigenschappen \" om het venster \ "Print Spooler Properties \" te openen. Stel de \ "type Startup \" drop down lijst om "Automatic. \" Klik op de \ toets "Stop \" in de \ "Status van service \" van dit venster \. Wanneer de dienst die wordt aangegeven \ "Stopped, \" klikt u op de \ "Start \" om de service opnieuw te starten. Zodra de service opnieuw is gestart, klikt u op \ "OK. \"

Open een document en stuur het naar uw printer te testen of de spooler systeem werkt. Als het document wordt afgedrukt, is de Print Spooler-service met succes opnieuw in te stellen. Als de afdruktaak niet lukt, moet u uw printer drivers te verwijderen en opnieuw te installeren.

Het verwijderen en opnieuw installeren Printer Drivers

Klik op \ "Start \" klik op \ "Control Panel \" om het venster Configuratiescherm te openen. Dubbelklik op het pictogram \ "Software \". Dit opent de Add or Remove Programs venster.

Scroll naar beneden in de lijst van geïnstalleerde programma's naar de printer drivers voor uw printer te vinden. Klik op het programma dat uw printer drivers bevat. Klik op de \ "Verwijderen \" knop. Dit zal de printerdrivers en de bijbehorende printer programma's van uw computer te verwijderen. Deze programma's kunnen niet langer problemen met de Print Spooler-service veroorzaken.

Installeer de printer drivers, de instructies van de fabrikant van de printer. De Print Spooler-service zal nu correct werken.

Hints

Download de nieuwste stuurprogramma's voor uw printer uit de website van de fabrikant van de printerfabrikant. Originele chauffeurs mogelijk beschadigd dus het is een best practice om altijd de nieuwste stuurprogramma's te installeren.

Blader naar de map spool: ". Veilige modus \" (C windows \\ Systemj32 \\ spoel) na het starten van de computer in \ Load Veilige modus door op F8 te drukken tijdens het opstarten. In de veilige modus kunt u alle bestanden in de map Spool verwijderen. Corrupte bestanden in deze map kan leiden tot problemen met de Print Spooler-service

Het veranderen van het gedrag van de RPC-service omvat het bewerken van het systeem register. Dit kan ernstige schade toebrengen aan uw installatie van het besturingssysteem of verkeerd uitgevoerd. Alleen de instellingen van de Print Spooler-service te bewerken.

Share This Post